• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Naşit Tutar ameliyat edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman halka 90'lı yıllarda JİTEM, PKK ve FETÖ gibi örgütlenmeler tarafından uygulanmaya çalışılan zulmü kabullenmedikleri için cezaevinde bulunan mahkûmların mağduriyetleri sürüyor.

İslami hassasiyetlerinden dolayı gözaltına alınan ve çok ağır işkencelerden geçirilen 25 yıllık mahkûm, aynı zamanda araştırmacı ve yazar olan Naşit Tutar, boyun fıtığı nedeniyle ameliyat edildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilen Tutar, yeniden Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifinden bir heyet, hastaneye giderek, Tutar ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Boyun fıtığı, işkencelerden kalan etkilerdi"

İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Özlem Tutar, eşinin 25 yıldır suçsuz yere cezaevinde olduğunu söyledi. Tutar, "Eşim, boyun fıtığından ameliyat oldu. 90'lı yılların şiddetli işkence döneminden geçenlerden biri de eşimdir. Boyun fıtığı, işkencelerden kalan etkilerdi. Riskli bir ameliyat geçirdi. Boyundan aşağısının felç kalma olasılığı vardı. Hatta yüksek bir orandı. Çok şükür, ameliyattan çıktı. Ameliyatı çok başarılı geçti. Şu an hiçbir sıkıntı yok. Rabbim, dua eden herkesten razı olsun çünkü herkes çok dua etti." dedi.

"Rabbimizden umudumuzu kesmiyoruz."

MHP'nin TBMM'ye sunduğu afla ilgili tasarının düzenlenerek, dindar kesimleri de kapsaması gerektiğini dile getiren Tutar, şu ifadeleri kullandı:

"Çıkacak olan afla ilgili beklentimiz çok ama MHP'nin Meclis'e sunduğu tasarının bizimle uzaktan yakından bir alakası olmadığını gördük. 28 Şubat mağdurlarını hiçbir şekilde içine almayan, kapsamayan bir tasarıdan söz ediliyor. Sadece hırsızların, katillerin, dolandırıcıların faydalanabileceği bir tasarıdan bahsediliyor. Müslümanların, İslami kesimlerin, zindanda olan müminlerin hiçbirinin beklentilerini karşılayacak şekilde değil. Bu tasarının mutlaka değiştirilmesi, 28 Şubat mağdurlarının, İslami kesimlerden cezaevinde olan Müslümanların da bundan faydalanmasını sağlamaları gerekmektedir. Çünkü onları yargılayan, tutuklayan, işkence yapan, sorgulayan savcısı, hâkimi ve polisine kadar hepsi FETÖ'den ceza aldı, cezaevine girdi. Ama onlar, FETÖ'nün mağduru oldukları halde halen cezaevindeler. İşte, 25 yıl oldu. Acilen bu duruma el atılmalı. Bu tasarının düzenlenerek bizim yakınlarımızın da faydalanabileceği bir hale getirilmesini talep ediyoruz. Biz Rabbimizden umudumuzu kesmiyoruz. Çünkü onları orada tutan Allah'tır. Onları salıverecek olan da ancak Allah'tır. Biz halimizi ona arz ediyor ve sonucunu ondan bekliyoruz."

"Birçok hasta mahkûm şu anda benzer mağduriyetler yaşıyor"

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Musap Arasan ise "Yaşanan mağduriyetlerin canlı bir örneğini bugün görüyoruz. İnisiyatif olarak, bu mağdurlardan Naşit Tutar'ı hastanede ziyaret ettik. Kendisi 25 yıldır cezaevinde. Bu insanlar, işkenceli sorgular sonucu cezaevine alındı. O günlerin ağır koşullarının verdiği hastalıklar bugün ortaya çıkıyor. Sadece Naşit Tutar değil, birçok hasta mahkûm şu anda cezaevlerinde benzer mağduriyetler yaşıyor. Naşit Tutar'ın durumu çok şükür iyidir. Kendisi boyun fıtığı ameliyatı oldu. Ailesiyle görüştük. Kendileri de durumunun iyi olduğunu ifade ettiler. Bu haber bizi sevindirdi." şeklinde konuştu.

İnisiyatif olarak, bu mağduriyetleri gündeme getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Arasan, "Bu mağduriyetlerin giderilmesi için çaba göstermeye çalışıyor, sesleri olmaya gayret gösteriyoruz. Af yasası gündemdeyken bu insanların, 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının da bu aftan ya da herhangi bir düzenlemeden faydalanmalarını istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Naşit Tutar ve ailesine de tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir