• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Bilekten kopan el yerine dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da 19 yaşındaki bir genç, geçirdiği bir trafik kazası sonucu sol eli bilek seviyesinden koptu. Kopan el, 5 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından başarılı bir şekilde yerine dikildi.

Şanlıurfa'da araç içi trafik kazası sonucu yaralanan Ramazan Eneç (19) isimli vatandaşın sol eli bilek seviyesinden koptu. Sol el bilek ampütasyonu oluşan hasta, kopan parçayla birlikte Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine nakledildi.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Sedat Avşar tarafından replantasyon amacıyla hemen ameliyata alındı.

Operasyonu Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi plastik cerrahi doktorlarından Op. Dr. Sedat Avşar, Op. Dr. Yakup Işık, Op. Dr. Abdulkadir Calavul ve Op. Dr. Kadir Tasasız gerçekleştirdi. Bölgede bir ilk olan ve 5 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından kopan uzuvlar başarılı bir şekilde yerine dikildi.

"Bu operasyon bölgede ilk olma özelliği taşıyor"

Yapılan operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Sedat Avşar, "Hastamızın kolu el bileğinin üst kısmından tamamen kopmuştu. Bu tür travmalarda mevcut damarların uç uca dikilmesi çok zordur. Hastanın hem kalıcı hemde ampute parçasında damar hasarı olması nedeniyle damar naklide yapmak zorunda kaldık. Replantasyon yapılan hastalarda özellikle ilk 2 hafta uzuvların yaşaması açısından kritik bir dönemdi. Bu kritik dönemi atlattık. Şu an 45. günündeyiz ve fizik tedavi ile birlikte hastamız gün geçtikçe daha iyi olmaktadır."dedi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir