• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Köln Merkez Camii ibadete açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Diyanet İşleri Türkiye İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii'nin resmi açılışını yapacak. Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılacak.

26 metre kubbe yüksekliğine sahip ve bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, Avrupa'nın ve Almanya'nın en önemli, en büyük camilerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Camide ağırlıklı olarak geometrik Selçuklu motifleri kullanıldı. Caminin sağ ve sol duvarlarına Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. İsa ve Hz. Musa olmak üzere büyük peygamberlerin isimleri, caminin kubbe kısmına ise Ayet-el Kürsi ve Bakara suresinin son iki ayeti nakşedildi.

Kendine has bir iç aydınlatması olan caminin kubbe kısmında bir hilal ve ortasında yıldız bulunuyor.

6 dönümlük arazi üstüne inşa edilen ve DİTİB Genel Merkezini de içinde barındıran bir külliye şeklindeki caminin toplam 17 bin metrekare kullanım alanı bulunuyor.

Cami, biri büyük 8'i küçük 9 kapıya sahip. Büyük bir kütüphanenin de bulunduğu külliyede, alışveriş ve ticaret merkezi, kadın ve erkeklere mahsus lokaller, sergi ve seminer salonu, 600 kişilik konferans salonu ve çalışma ofisleri yer alıyor.

Dış yüzeyi cam ve betondan meydana gelen şeffaf ve modern bir yapıya sahip olan caminin alt katında otopark bulunuyor. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir