• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
İzmir`de fırtınaya karşı "kriz masası" oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın ülkenin batı kesimlerini etkileyebileceğini açıkladı ve fırtına hususunda uyarılarda bulundu. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "kriz masası" oluşturuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "Türkiye'ye doğru gelen fırtınanın Ege Bölgesi'ni etkilemesi durumunda, 30 Eylül Pazar günü rüzgar hızının saatte 100-120 kilometreye ulaşacağı ve yağışların metrekarede 75 kilogram ve üzerinde beklendiği" yönündeki açıklaması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZSU, İZBETON, İtfaiye Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve Yerel Hizmet birimleriyle Kriz Masası oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, fırtınanın ilerleyişini yakından takip ederken son hazırlıkları da gözden geçiriyor. İki gündür yoğun teyakkuz halinde olduklarını söyleyen Genel Sekreter Buğra Gökçe, "İzmir Ulaşım Merkezi'deki (İZUM) koordinasyon birimimiz de olağanüstü duruma geçti. Belediyenin tüm birimleri aktif hizmette. Sahada yaklaşık 4-5 bin personel olacak. Hafta sonu sahada çalışacak personelin izinleri iptal edildi." dedi.

İzmir'de fırtınanın en yoğun hissedilecek kısmın Çeşme yarımadası ve güneyi olacağının altını çizen Gökçe, "Çeşme, Seferihisar, Foça, Karaburun ve Mordoğan'da etkili olacak fırtına dolayısıyla bu bölgelerde ekipmanlarımızı çoğaltıyoruz. Ciddi yağış ve rüzgarla kaşı karşıya kalacağız. Biz her zaman her koşulda hazırlıklı olmak zorundayız. Umarım aktif görev icap edecek bir durum olmaz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir