• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Batman`da hastalar için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde kendi öz bakımlarını yapamayan, ekonomik ve sosyal olarak desteğe ihtiyacı olan hastalara yönelik 'Evde Sağlık Hastaları İle El Ele Projesi' adı altında protokol imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü, fonksiyonel hasta yatağı temin etmek, hastaların öz bakımlarının yapılmasına yardımcı olmak, evlerinin temizlikleri ile ilgilenmek, sosyo-ekonomik durumu düşük hastalara aşevi hizmeti vermek ve hastaların yaşam alanlarının sıhhi ve fiziki şartlarını uygun hale getirmek amacıyla protokol imzalandığını belirtti.

Açıklamada, "Bu proje protokolü ile evde sağlık hizmeti alan 100 hastaya fonksiyonel hasta yatağı temininin sağlanması, kendi öz bakımlarını yapamayan hastalara ev temizliği, kişisel bakım ve kuaför hizmetlerinin sağlanması; ayrıca maddi durumunun kötü olduğu tespit edilen hastalara yönelik aşevi hizmetinin sağlanması amaçlandı." ifadelerine yer verildi.

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Müdürü Beşir Aslan ve ilgili personellerin katıldığı imza protokolü belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir