• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Gazze halkı: Abbas beni temsil etmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmanın ardından Gazze`de yüzlerce kişi sokak ve caddelere çıkarak Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın gitmesini istedi.

Abbas, BM kürsüsünde işgal rejimi ile arkasında duran Amerika`yı hedef almak yerine Hamas ve Gazze halkını tehdit ederek “önümüzdeki günlerde uzlaşının son turları yapılacak. Ondan sonra biz farklı davranacağız. Sadece bir silah tanıyacağız.  (Gazze ve Hamas`ı kast ederek) Milis bir devlet olmayacak” demişti.

Kaynaklar, Abbas`ın konuşmasından sonra halkın kendiliğinden Gazze`nin kuzey, güney ve orta kesiminde meydanlara inerek Abbas`ı protesto ettiğini belirttiler.

Hamas`ın Fetih ile yaptığı uzlaşı görüşmeleri, Hamas ve diğer grupların 2014 savaşından sonra varılan ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılmasıyla ilgili Mısır ve BM temsilcisinin gözetiminde yapılan görüşmelerle kesişiyor.

Gazze ile ilgili görüşmelerde sona doğru gelinirken, Mahmud Abbas`ın uzlaşıda ve bunun bir sonucu olarak Gazze`yi tamamıyla kontrol altına almakta ısrar etmesi ve ateşkes konusunda yapılacak görüşmelere kendisinin başkanlık etme ısrarı bu konuda sonuca varmayı engelledi. Mahmud Abbas`ın Gazze`yi tamamıyla kontrol altına alma ve görüşmelere başkanlık etme talebi Hamas, İslamî Cihad ve diğer gruplar tarafından şiddetle reddediliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir