• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
"FETÖ yargısı mağdurları göz ardı edilmesin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî hizmetlerinden ötürü tutuklanan ve 36 yıl hapis cezası verilen Cihan Yıldız'ın annesi Maşallah Yıldız'ı ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Sabaz ile Yusufi-Der'den bir heyet, MHP'nin gündeme getirdiği af kapsamına FETÖ yargısı mağdurlarının da alınması gerektiğini söylediler.

Kendine rakip gördüğü camia ve yapıları yok etme yoluna giden FETÖ'nün, kendisi gibi düşünmeyen yapılara hayat hakkı tanımayan PKK zihniyetinin ve JİTEM tarzı illegal yapıların hedefindeki Müslümanlar, türlü saldırı ve işkencelere maruz kaldı ve kumpaslar sonucu zindanlara konuldu. Af değil, adalet talebinde bulunan Yusufilerin mağduriyeti halen devam ediyor.

11 yıldır cezaevinde bulunan Cihan Yıldız'ın ailesini ziyaret eden heyet, 28 Şubat FETÖ yargısı mağdurları ve ailelerinin unutulmaması, göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Sabaz, "28 Şubat FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi olarak, sizi ziyaret etmek istedik. Meclis'e sunulan af mı ceza indirimi mi? belli değil, önümüzdeki günlerde bu netleşecek. Her ne ise bu paketin içerisinde sizin gibi 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru ailelerinde unutulmaması ve buna dâhil edilmesini istiyoruz. Bunun için isteklerinizi, arzularını ve sıkıntılarınızı bizimle paylaşarak kamuoyu aracılığıyla iletmek istiyoruz." dedi.

Hükümette iletilmek istenilen mesajın net olduğunu dile getiren Sabaz şunları söyledi:

"İslami hassasiyetlerinden ötürü cezaevinde bulunan Yusufilerin da bu aftan faydalanmasını istiyoruz. Söz konusu bir af ise bu aftan faydalanması gerekenler faydalansın. Biz şunu önemsiyoruz. İslami hassasiyetlerinden ötürü mağdur olmuş insanların göz ardı edilmemesi gerekiyor. Yetkililerin bu noktada sesimizi duymalarını istiyoruz. Birkaç gündür aileleri dolaşıyoruz hepsinin kendine has bir hikâyesi var. Bundan etkilenmemek mümkün değil. 10 yıldan başlayıp 25 yıla kadar cezaevinde olanlar var. Anneleri yoğum bakımda olup göremeyenler var.  Hepsinin gerçekten durumları içler acısıdır."

11 yıldır cezaevinde olan Cihan Yıldız'ın annesi Maşallah Yıldız da "Biz devlete karşı gelmedik, bu ceza neden bize verildi. Beyin ameliyatı oldum oğlumla görüşemedim. Oğluma 30 yıldan fazla ceza verdiler. Oğlum bir suç işleseydi kabul ederdik ama onun hiçbir suçu yok. Cumhurbaşkanı herkesin hakkına hukukuna nasıl bakıyorsa benim oğlumun da hakkına hukukuna baksın. Çıkarılacak af ve ya ceza indirimine benim oğlum ve arkadaşlarına da verilsin. Başkasına verilen haklar bizim çocuklarımıza da verilsin." (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir