• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
Mahalle sakinlerinden sokak lambası tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Merkeze bağlı Afetevler Mahallesi 1863 sokakta aydınlatma lambaları olmadığını dile getiren mahalle sakinleri, geceleri karanlıktan dolayı güvenlik endişesi duyduklarını ve bu nedenden ötürü dışarı çıkamadıklarını belirterek tepki gösterdiler.

Sokaklarında aydınlatma olmadığı için karanlık çöktüğünde çocuklarının dışarı çıkamadığını ve güvende olmadıklarını hissettiklerini söylene Hasan Arkın, yetkililerine seslenerek bir an önce aydınlatma lambalarının konulmasını istedi.

"Güvelik endişesi ile dışarı çıkaramıyoruz"

Arkın, "Bizim bu sokakta 2 temel sorunumuz bulunuyor. Birincisi, gece aydınlatma lambaları sokak boyunca bulunmuyor. Buradan DEDAŞ Elektrik yetkililerine seslenmek istiyorum. Bir an önce aydınlatma lambalarının konulmasının istiyoruz. Çünkü çocuklarımızın güvende olmadığını hissediyoruz. Bu nedenle çok endişeliyiz. İkinci sorunumuz ulaşım sıkıntımız var, belediye servisleri Diş Hastanesine kadar geliyorlar. Bizim Belediyeden isteğimiz buraya servis aracının tahsis edilmesi, Vali ve Belediye başkanlarının bu durumdan haberdar olmadığını düşünüyoruz. Çünkü haberleri olmuş olsalardı DEDAŞ yetkililerine talimat verir ve aydınlatma sorununu çözerlerdi. Çocuklarımız saat 7'den sonra güvelik endişesi ile dışarı çıkaramıyoruz, çok karanlık oluyor. Buradan valimize sesleniyorum, lütfen bu sorunumuzu gidersinler." şeklinde konuştu.

"Bu caddeye aydınlatma yapılmasını istiyoruz"

Bizim sıkıntılarımız oldukça fazla ama çözülmeyecek sıkıntılar olmadığını diyen mahalle sakinlerinden Fadıl Arslan, "Bizler aydınlatma olmadığı için oldukça sıkıntı çekiyoruz. Akşam olduğunda sokak tamamıyla karanlığa bürünüyor ve göz gözü görmüyor ve bu sokağa gelen giden oldukça fazladır. Bizim ilk talebimiz bu caddeye aydınlatma yapılmasını istiyoruz. İkinci talebimiz ise ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz, mahallede bulunan binalar daha yeni yapıldı. Belediye Başkanımız Ceyhun Bey buraya çok güzel 2 park yaptı. Eline sağlık fakat buraya yabancı insanlar hücum etmeye başladı. Kimin ne olduğunu bilmiyoruz ve çocuklarımızı güvenli bir şekilde parklara gönderemiyoruz." dedi.

"Caddemiz toz duman içerisinde"

Her yeni inşaat yapıldığında alt yapıları için kazılar yapıldığını ve yapılan kazıların sadece toprakla kapatıldığını belirten Arslan, caddelerin asfaltlanması gerektiğini söyledi.

Arslan, "Bizim belediye başkanımızdan şu talebimiz olacak. Bir güvenlik görevlisi ya da belediyenin personellerinden birini bekçi olarak parkların başına bıraksınlar ki çocuklarımız güvenli bir şekilde parkta oyunlarını oynasın ve bu bizim en doğal hakkımız. Diğer bir sıkıntımız ise caddeler toz duman içinde, arabalar geçtiği zaman toz içerisinde kalıyoruz. Her yapılan inşaat kazı yapıyor, doğal gaz hattı, elektrik hattını çekiyor ve yapılan işlerden sonra kazılan yerler toprakla kapatılıyor. Bu da ailelerimize büyük bir sıkıntı oluyor." İfadelerini kullandı.

"Belediye servislerinin geldiği noktalar bizlere uzak"

2018-2019 eğitim-öğretim yılı başlamasıyla çocukların okullarına gitmeleri için belediye servis noktalarının kendilerine uzak kaldığını ve herkesin özel servis tutacak imkânının olmadığını söyleyen Arslan, çözüm beklediklerini ifade etti.

Çocuklarımız okula gitmeye başladı, kimilerinin servis tutma imkânı varken kiminin anne ve babaları çocuklarını okula götürüyor. Herkesin özel servis tutma gibi bir imkânı yok. Belediye servislerinin geldiği noktalar ise bizlere oldukça uzak. 15 dakika gibi bir süre yürüyerek ancak ulaşabiliyoruz. Bu nedenle çocuklar okula geç kalabiliyorlar, birde okulun öğle arası gidip gelme meselesi var. İmkânı olan servis tutmuş olabilir ama herkesin böyle bir imkânı yok. Valimizin bu sorunlara bir çözüm getirmesini bekliyoruz." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir