• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arınç, Hilye-i Şerife Sergisi Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Arınç, Çukurambar semtinde bulunan Sufiyane`deki törende, serginin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir süre önce İstanbul`da Mehmet Çebi`nin eserlerinin yer aldığı bir sergiyi açtığını anımsatan Arınç, bugünkü sergide de aynı güzellikte eserlerin bulunduğunu söyledi.

Hilye-i Şerife`nin Hz. Muhammed`in şemailini ve güzelliklerini anlatan eserler olduğunu dile getiren Arınç, ``Kutlu Doğum Haftası`nın da içindeyiz. Hemen her gün Türkiye`nin bir büyük ilinde merasimler tertipleniyor. Çok da güzel oluyor. Peygamber efendimizin hürmetine ve ismine böyle bir serginin açılıyor olmasından çok mutluyuz. Peygamberimizin şefaati hepimizin üzerine olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun`` diye konuştu.

Sufiyane kurucularından Erdal Türk de serginin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla açıldığını belirtti. Hilye-i Şerife`nin Hz. Muhammed`in özelliklerini kelimelerle aksettiren eserler olduğunu dile getiren Türk, hilye-i şerifelerin evlerde bulunmasının bereket kabul edildiğine, hilye yazmanın da hattalar için ayrıcalık olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Arınç, Erdal Türk ile serginin açılış kurdelesini kesti. Arınç, daha sonra sergiyi gezdi ve eser sahiplerinden bilgi aldı.

Hilye-i Şerife sergisinde Ali Hüsrevoğlu, Said Abuzeroğlu, Gürkan Pehlivan, Levent Karaduman, Ahmet Bursalı, Kadir Sakoğlu, Turan Sevgili, Fevzi Günüç, Adem Sakal, Ahmet Kutluhan, Bilal Sezer gibi hattatlar ile yurtdışından Ziyad Mühendis, Muhammed Cevatzade, Seyid Yahya, İhsan Ahmedi, Ammar Kerküki, Lokman Muhammed Mollazade, Kerim Erbili, Habib Ramazan Pur`a ait eserler yer alıyor.

Sergi, 30 Nisan`a kadar 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir