• DOLAR 32.508
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2479.936
  • ...
Diyanet `Hakaret İçerikli Resimlere Üzüldüm`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr Mehmet Görmez, gazetecilerin sorusu üzerine, Eskişehir`de bir resim sergisinde yer alan fotoğrafta camiye yapılan ağır hakarete çok üzüldüğünü söyledi.


Mehmet Görmez’i Kars Havaalanı`nda, Vali Ahmet Kara, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve ilçe müftüleri karşıladı. Buradan valilik binasına geçen Görmez, basın mensuplarının sorularını cevapladı.


"Eskişehir’de bir resim sergisinde cami minareleri arasına mahyalarla `ucube` yazılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruya Görmez, buradaki konu bizim ilgi alanımızın hizmet alanımızın dışında bir konu, tamamen sanatsal estetik bir konu, onun herhangi bir dini boyutu söz konusu değil." şeklinde cevap verdi.


Görmez, “Ancak doğrusu ben de bugünkü gazetelerde gördüm. Diyanet İşleri Başkanı olarak son derece üzüntü duydum. Buradaki konunun muadili alternatifi bizim milletimizin varlığı ve birliğinin simgesi birliği ve sembolü haline gelen cami değildir. Birileri eleştirecekse elbette her türlü eleştirisini yöneltebilmeli, ama cami ve mabet bizim hem ibadet mekanımız, hem birlik mekanımız hem de bizim özgürlüğümüzün bağımsızlığımızın simgeleri olan mekanlar. İstiklal Marşı`na camiyi ve ezanı yerleştiren başka bir millet hatırlamıyorum. Dolayısı ile camiyi ve mabedi bu konuya bulaştırmak, alternatifi gibi göstermek hele hele camilerin minareleri arasına `ucube` diye bir kelime yazmak yakışmamıştır. Çok üzüldüğümü ifade edeyim.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir