• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
İstanbul`da Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkinlik videosu - 1

Etkinlik videosu - 2

Etkinlik videosu - 3

Etkinlik Fotosu

İSTANBUL - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Nisan ayı boyunca Türkiye`nin dört bir yanında düzenlenen Kutlu Doğum programları büyük bir coşku ve muhabbetle kutlanmaya devam edilirken İstanbul`da düzenlenen etkinliğe 15 bin civarında kişi katıldı.

Dün akşam saat 21.00`de İstanbul Bağcılar`da bulunan Olimpik Spor Salonu`nda düzenlenen `Kutlu Doğum` etkinliği hafta içi, iş günü olmasına rağmen hınca hınç doldu. Program başlamadan önce dev ekrandan gösterilen klipli peygamber sevdalıları ilahisinin geceye katılan misafirlerce büyük bir beğeniyle izlendiği gözlendi.

HERKES HESABINI GÖZDEN GEÇİRSİN
Kur`an-ı Kerim tilaveti sonrası başlayan program Cemal Çınar hocanın selamlama konuşmasıyla devam etti. Peygamber Sevdalıları Platformunun Nisan ayı boyunca düzenlediği etkinliklere dikkat çeken Çınar hoca birkaç örnek verdi. Cemal hoca, "Adıyaman`ın Samsat ilçesinin toplam nüfusu 4 bin, düzenlenen etkinliğe katılan insanların sayısı 3 bin beş yüz. Diyarbakır`ın Ergani ilçesinin nüfusu 50 bin, Kutlu doğum etkinliğine katılım 30 bin. Peygamber sevdalıları sadece Türkiye`de değil Avrupa`da da mesela Belçika`da, Hollanda`da, Kanada`da yaptıkları etkinliklerle Hz. Muhammed`e (sav) sevgi ve muhabbetlerini gösteriyorlar" diyerek Müslümanların yaptığı bu etkinliği görmezlikten gelenlerin gözlerini açmasını ve herkesin hesaplarını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.
Cemal Çınar hocanın ardından sahneye çıkan Dost-Der ilahi grubu okuduğu ilahi ve ezgilerini seslendirdi. Ardından Kürtçe okunan mevlide misafirler de eşlik etti.

BİZ O`NU SEVMEYİ ASHABINDAN ÖĞRENDİK
Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber gazetesi köşe yazarı Özkan Yaman gecenin anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Peygamberimizi anlatmada kelimelerin yetersiz kaldığını O`nu anlatmanın ne zamana sığdırılamayacağını ve ne de tam anlamıyla ifade edilemeyeceğini belirterek Hz. Muhammed`in (sav) hayatından kesitler sundu. Edebi ve şiirimsi bir üslupla konuşmasını sürdüren Özkan hoca şöyle konuştu; "Biz Resulullah`ı ashabından, öğrendik. Hani Peygamberimizin, `Ümmetimin tüm imanını terazinin bir tarafına, Ebubekir`inki diğer tarafa bıraksalar, yine de Ebubekir`in imanı daha ağır basar` dediği Hz.Ebubekir`den O`nu öğrendik. Biz onu Hz. Ali`den öğrendik.

Biz Resulullah`ı, hani Mekke`nin en zenginlerinden Mus`ab bin Ümeyr`in şehid düştüğünde üstündeki elbisenin, başını örttüğünde ayakları dışarıda kalan, ayakları örttüğünde başının dışarıda kaldığı o güzel davetçi genç sahabiden öğrendik.

Biz O`nu Sümeyra annemizden öğrendik. Hani Uhud`da, savaş meydanında resulullah`ın şehid olduğu haberi yayılması sonrası kocası, kardeşi ve oğlunun şehid edildiği haberini almasına rağmen yine bir o tarafa bir bu tarafa koşuşturarak `Resulullah nerede, beni O`na götürün` diyen Sümeyra annemizden öğrendik. Biz O`nu sevmeyi `Canımız, malımız sana feda olsun Ya Resulullah` diyen Ensar`dan öğrendik. Biz onu sevmeyi tabiinlerden, alimlerden öğrendik.

O`nu sevenlerin zorluklara, baskı ve zulümlere, işkence ve zindanlara, idam sehpalarının gülerek gidebileceğini zor gelmeyeceğini anlatan Özkan hoca, "İşte onu severseniz kar kış demeden zorluk demeden salonları, meydanları böyle doldurursunuz" diye konuştu.

GRUP ÖZLEM GECEYE RENK KATTI
Programın başından sonuna kadar ara ara sahneye çıkan Grup Özlem`in sanatçılarından Selami Güneş, Ahmet Savran ve Nurullah`ın, okuduğu ilahi ve ezgiler geceye renk katarken, salondaki misafirler de sanatçılara eşlik etti. Kelimeyi Tevhid bayrakları salladı.

ÖDÜLLER DAĞITILDI
Programda konuşmalar esnasında sık sık tekbirler, salâvatlar getirildi. Ayrıca daha önce düzenlenmiş şiir ve mektup yarışması ile dernekler arası siyer yarışması birinci, ikinci ve üçüncü gelenlere ödülleri verildi.

Mehmet Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir