• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Çinli büyük şirketler Türkiye`de yatırım peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bloomberg ajansı, Çinli Tatwah Smartech şirketi Türk Telekom`un çoğunluk hissedarı olacak olan SPV`yi satın almakla ilgilendiğini yazarken, Reuters da Alibaba gibi bazı şirketlerin Türkiye`de yatırım olanaklarıyla ilgili görüşmeler yaptığını bildirdi.

Bloomberg'de yer alan haberde, Tatwah`ın Türk Telekom`un yüzde 55`ine sahip olması öngörülen SPV`yi almak istediği belirtildi. Türk bankaları tarafından kurulacak olan SPV, 4,75 milyar dolarlık sorunlu kredi karşılığında Türk Telekom`un yüzde 55 hissesini elinde bulunduracak.

Reuters haber ajansı da Türk lirasındaki sert değer kayıplarının fiyat açısından yerli şirketlerin cazibesini artırmasının ardından Çinli bazı büyük kuruluşların Türkiye`de satın alma ve yatırım görüşmeleri yaptığını aktardı.

Haberde, Türkiye`de yatırım görüşmeleri yapan Çinli şirketler arasında bu yıl başında internet üzerinden satış sitesi Trendyol`u satın alan Alibaba, China Life Insurance ve China Merchants Group`un da olduğu belirtildi.

Haberde, görüşmelerin Ağustos ayı ortalarında başladığı vurgulandı.

 

Reuters`a konuşan konuya yakın üç kaynak, Çinli şirketlerin altyapı, madencilik, enerji, perakende ve sigorta sektörlerine ilgi gösterdiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir