• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Bin işgalci Yahudi Mescid-i Aksa`ya baskın düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silahlı işgal çetelerin koruması altında bin işgalci Yahudi, bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yahudi işgalciler, siyonist çetelerin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürüyor. Bu sabah El-Mağaribe Kapısı'ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya giren işgalci Yahudilerin, kışkırtıcı davranışlarda bulundukları belirtildi.

Bu sabah 500 civarında Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ve daha başka grupların da Mescid-i Aksa'ya girmek için beklediği ifade edildi.

Filistin kaynaklarında yer alan habere göre, siyonist çetelerin, baskına katılan Yahudi işgalcileri korumak için aldığı yoğun güvenlik önlemleriyle Mescid-i Aksa'yı adeta askeri kışlaya çevirdi.

Siyonist çetenin, baskın boyunca Mescid-i Aksa'nın avlusunda Yahudi işgalcilerden oluşan gruplara eşlik ettiği belirtildi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, Siyonist çetenin, "Çardaklar Bayramı" vesilesiyle 924 Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verdikten sonra El-Mağaribe Kapısı'nı kapattığını açıkladı.

Siyonist çetelerin, Mescid-i Aksa'nın avlusunda Filistinli bir genci alıkoyduğu ve gencin alıkonulmasına engel olmaya çalışanları darp ettiği bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi işgalcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Siyonist çetelerin himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi işgalciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

Siyonist çete, Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi işgalciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir