• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
LYS Başvuruları 24 Nisan`da Başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, adaylara 2012 YGS sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

YGS puanlarından en az biri 180 ve üstü olan adaylar LYS’ye başvurabilecek. Bu adaylar başvurularını 24-30 Nisan tarihleri arasında yapacak. LYS’ler için ayrı bir kılavuz hazırlanmayacak. Adayların 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu’nu incelemeleri gerekecek.

LYS başvuruları bireysel olarak internet aracılığı ile yapılabileceği gibi, 2 TL hizmet ücreti ödenerek Başvuru Merkezi aracılığı ile de yapılabilecek. LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilecek. Adaylar, LYS ücretlerini ÖSYS kılavuzunda belirtilen bankalardan birine yatıracak.

LYS’ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da yapılacak. Adaylar girmek istedikleri LYS’lerin hepsine aynı merkezde girecekler. Her aday iki sınav merkezi tercihi yapabilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir