• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
DEDAŞ ekibi ile köylüler arasında gerginlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Kuskunlu Mahallesi'nde kaçak denetimi yapmak isteyen DEDAŞ ekipleriyle köylüler arasında gerginlik çıktı. Gerginlik sonrası çıkan olayda 3 kişi yaralandı, 6 kişi gözaltına alındı.

Olay, ilçeye bağlı Kuskunlu Mahalle'sinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kaçak elektriğin kullanıldığı ihbarı alan Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) ekibi jandarma eşliğinde köye gitti.

Köye giden ekip, köy girişinde yaklaşık 200 kişilik bir grupla karşılaştı. DEDAŞ ekibi ile köylüler arasında çıkan tartışmaya jandarma müdahale ederken, tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Amatör bir kamerayla çekilen görüntüde DEDAŞ ekibinin köye alınmadığı ve köylüler arasında çıkan tartışma ara ara kavgaya dönüştüğü görülüyor.

Olaylara müdahale eden jandarma ekipleri yetersiz kalması üzerine toplanan kalabalığı dağıtmak için bir askerin havaya ateş ettiği görülüyor.

DEDAŞ ekibine sert tepki gösteren köylüler araçlara da zarar verirken, köylülerden birinin sinir krizi geçirdiği görüldü. Çıkan gerginlikte 3 kişi yaralanırken, 6 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir