• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ilıcalar`da Kutlu Doğum Çoşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL -Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Ilıcalar beldesinde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Sevkar Dinlenme Tesisleri`nde düzenlenen etkinlik saat 13.30`da Muhammed Demir`in Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğe kadın, yaşlı, çocuk tüm belde halkı katıldı.

 

Sunuculuğunu Ahmet verginin yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü İbrahim Dağılma yaptı.

 

Peygamber sevdasının gönüllerden, dillerden çıkıp stadyumlara, meydanlara indiğini ifade eden Dağılma, "Efendimizin (a.s) sevdasının nasıl bir sevda olduğunu hepimiz görüyoruz. Dün Belçika`da bir bayanın kelime-i şahadet getirerek Müslüman olması bu sevdanın nerelere gittiğini ve bizleri nerelere götürdüğünü gösteriyor." dedi.

Dağılma, "Peygamber Efendimiz h Hz Ali`ye hitaben `ey Ali senin elinle birinin hidayet bulması senin için kırmızı tüylü develerden daha hayırlıdır` diyor. Bu sevdayı yaşıyoruz, bu sevdayı anlatıyoruz ki gönlü Muhammed`e(sav) susamışlara ve kalbi İslam`ı arayanlara, kalbi hakikati arayanlara bir hidayet olsun." İfadelerini kullandı.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Molla Sahap Korkutata Zazaca yaptığı konuşmada, katılımcılara hitaben "Ey peygamber aşıkları ve sevdalıları, rabbimiz bizleri ümmet olarak insanlar içinde en hayırlı ümmet kıldı. Ve ardından bir çok nimetleriyle bizleri bereketlendirdi. Tüm bunlar Hz Muhammed (as) sayesinde oldu. İşte bizler, böyle şanlı ve büyük bir peygamberin ümmetiyiz. Hz Peygamber ve sahabeleri bu dünyada rahat yüzü görmediler. Dünyalık hiçbir şey onları kutlu mücadelelerinden alıkoyamadı. Yüce Peygamber mütevazi kişiliği ve şefkat ve merhametiyle gönülleri fethetti." dedi.

Korkutata, "Ey peygamber aşıkları! Kalplerinizde Hz Muhammed`in (a.s) aşkı var. Sizler Allah`ın Resulünü görmeden, onun Peygamberliğine iman getirmişsiniz. Sizler onu görmediniz; ama onu çok seviyorsunuz. Allah`ın Resulü siz ümmetine bir müjde vermiş ve demiştir ki: beni görmeden peygamberliğime iman getirip beni sevenler benim kardeşimdir. Ben mahşer günü Kevser Havuzunun başında onları bekliyor olacağım o Kevser suyunu onlara ikram edeceğim." İfadelerini kullandı.

Etkinlikte okunan ilahi sanatçıları ile çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahiler katılımcıları coştururken etkinlik okunan duanın ardından son buldu. (Nihat Kanat- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir