• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
DÜNYA 5`TEN BÜYÜKTÜR BU SİSTEM DEĞİŞMELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ/DOĞRUHABER

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda liderlere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM`nin daimi 5 üyesi olan ABD, Rusya, Fransa, Çin ve İngiltere`yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Dünya 2. Dünya Savaşı sonrasındaki gibi değil. Ne için 194 ülkenin tamamı daimi üye olma konumuna gelmesin. Sadece 5 üye ve diğerleri geçici ve onların da orada hiçbir inisiyatifi yok." diyerek kurulun dünya barışına katkı yapmadığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın BM`de yaptığı konuşmayı gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Erdoğan`ın adil bir dünya çıkışını ve kurulun yapısı hakkında yaptığı değerlendirmeyi doğru bulduklarını, ancak bunun yolunun ülkelerimizdeki hak ve hukuk nizamını doğru tesis etmekten geçtiğini belirtti.

“MEVCUT İKTİSADİ VE SİYASİ SİSTEMİN KENDİSİ ADALETSİZLİK ÜRETİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın BM`de dile getirdiği adil bir dünya çıkışının doğru olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz,”Sayın Cumhurbaşkanının BM Genel Kurulu`nda adil bir dünyadan söz etmesi, dünyanın adil bir yönetime olan ihtiyacını dile getirmesi doğrudur. Ancak bunun yolu kendi ülkelerimizdeki hak, hukuk nizamını düzgün bir şekilde tesis etmekten geçiyor. Ülkemiz hem siyasi, hem iktisadi anlamda haksızlıklar ve adaletsizlikler doğuran bir sisteme sahiptir. Her iki sistem de, hem siyasal sistem hem de iktisadi sistem bu halkın yapısına, inancına, kültürüne, değerlerine, sosyo kültürel yapısına, tarihine gerçeklerine uygun olmadığı için maalesef haksızlık oluşturuyor. Hem siyasi sistem, hem iktisadi sistem yerli değil ithal ürünüdür. İktisadi sistem faiz ve döviz arasına ekonomiyi sıkıştırıyor ve böylelikle haksızlıkların meydana gelmesini, hayat pahalılığı ve ekonomik krizlerin yaşanmasına sebebiyet veriyor. Siyasal sistem ise; siyasal sonuçları çok ağır olan, bazen telafisi mümkün olmayan facialara sebebiyet verebiliyor. Mevcut iktisadi ve siyasi sistem, kendisi adaletsizlik üretiyor. Sayın Cumhurbaşkanı`nın bu gerçekleri ve özellikle 15 Temmuz gerçeğini göz önünde bulundurarak, acil bir eylem planı dahilinde bize ait olmayan, bir sömürü düzeni oluşturan bu ithal, hem siyasi hem iktisadi sitemleri değiştirmesi, halkın inancına ve değerlerine uygun yerli bir aşamaya getirmesi için çaba sarf etmesi gerekiyor. Bunu kendi ülkelerimizde yapabilirsek o zaman adil bir dünya talebinde bulunmak biraz daha karşılığı olan, biraz daha gerçekçi bir boyut kazanır.” şeklinde konuştu.

“TRUMP`UN BM`DEKİ KONUŞMASI BİR HOKKABAZIN KONUŞMASIDIR”

ABD Başkanı Trump`un BM`de yaptığı konuşmada, ‘İran`ı izole edin` çıkışını ve buna karşı gösterilen tepkileri de değerlendiren Yavuz, “Trump`un BM Genel Kurulu`ndaki konuşması bir hokkabazın konuşmasıdır. Maharetli bir hokkabazın konuşmasından başka bir şey değildir. Dünyadaki milyarlarca insanın temsilcilerinin gözlerinin içine baka baka yalan söylemesi, kendisi cellat konumundayken, kendisi katil konumundayken masum pozlara bürünmesi hokkabazlıktan başka bir şey değildir. Bu bir tiyatro, bu bir komedi gösterisidir. Diğer taraftan dünyanın jandarmalığına soyunarak kendi emperyalist emellerinin gerçekleşmesi için, herkesi bu zulme, bu suça ortak etmek istemesi despotluktan ve küresel haydutluktan başka bir şey değildir. Bunun karşısında gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, gerekse de birkaç ülkenin liderinin karşı konumda bulunması olumludur. Bu haklı seslerin çoğalarak artması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir