• DOLAR 32.506
  • EURO 34.653
  • ALTIN 2480.257
  • ...
Bu Defa Milletvekili Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görev yapan bir doktor, bir milletvekili tarafından saldırıya uğradı. Saldırıyı kınamak için bir araya gelen sağlık çalışanları bir basın açıklaması yaptılar.

 

"Doktorlara artık milletvekilleri de saldırıyor…" başlığıyla yapılan açıklamada, "Bugün Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizde acil servisinde maalesef son günlerde sıkça duyduğumuz hekime saldırı olayı tekrar meydana gelmiştir. Bu sefer bu saldırının ülkemizin bir vekili tarafından yapılmış olması üzüntümüzü kat kat artırmıştır. Söz konusu şehrimizin milletvekilinin mecliste sağlığa saldırı olaylarının soruşturulması için verilen önergede imzasının olması da son derece manidardır" denildi.

 

Gaziantep'te menfur bir saldırı sonucu ölen doktorun acısı taze iken, Van'da zor şartlarda hizmet eden acil tıp uzmanı doktora yapılan bu saldırının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Tabipler odası olarak uzun yıllardır dile getirdiğimiz sağlıkta şiddetin aşırı derecede arttığı ve bu konuda önlem alınması gerektiği apaçık meydanda durmaktadır. Artık başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bu yasa ve yönetmeliklerle can güvenliği kalmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. Üst düzey devlet memuru olmamıza ve yüksek riskli görev yapmamıza rağmen, maalesef ne bir savcı, ne hakim ne polis kadar korunmamaktayız, bizleri koruyacak etkili bir yasa, yönetmelik, kurum vs bulunmamakta ve var olanlar ise işletilmemektedir. Şiddete maruz kalan sağlıkçılar kendi başına kalmakta, bireysel olarak tek başına savcılıklarda, mahkeme kapılarında uğraşmaktadırlar.

 

Bu menfur olayın hem bölgemiz hem tüm ülkemiz için son bulmasını diler, acilen bakanlığımızın ve TBMM'nin olaya el koymasını bir an önce sağlıkta şiddeti engelleyecek tedbirler alınmasını istiyoruz. Bu olay nedeni ile Milletvekili Özdal Üçer'i kınıyor, hastanede tedavi gören ve sağlık durumu iyi olan eşi ve çocuğuna geçmiş olsun diliyoruz." (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir