• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Meteorolojiden 7 il için kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Yapılan değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevreleri, Kırşehir'in kuzey ve batısı, Yozgat'ın kuzeyi, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Samsun ve Sinop çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması (50-100 kg/m2) bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde aralıklarla kuvvetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( çatı uçması, ağaç ve ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına(50-80 km/saat), güneybatı kesimlerinde kuvvetli fırtına (70-100 km/sa)şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde güneydoğusunun yükseklerinde(1800 m ve üzeri) karlakarışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (50-80 km/sa),Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri ile Yozgat kuzeyi ve Kırşehir'in kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde yükseklerinde (1500 m ve üzeri) karlakarışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Samsun, Ordu ve Artvin çevrelerinde aralıklı olarak kuvvetli olması (50- 100 kg/m2) bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir