• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Yapay zekada TEKNOFEST`e liseli damgası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İSTANBUL

 TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen TEKNOFEST Yapay Zeka (AI) Yarışması organizasyonun en çok ilgi gören etkinlikleri arasında yer aldı.

"ÖĞRENCİLERİN YAPAY ZEKAYA GÖSTERDİĞİ İLGİ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ"

TEKNOFEST İstanbul Yapay Zeka (AI) Yarışması Danışma Kurulu Üyesi ve merkezi Boston'da bulunan Crimson Hexagon şirketinin baş veribilimcisi Aykut Fırat, organizasyonun Türkiye için çok önemli olduğunu ifade etti. Yarışmaya lise düzeyinden doktora seviyesine kadar 92 farklı takımın katıldığını, finale ise 6 takımın kalabildiğini bildiren Fırat, "Yarışmaya muazzam bir ilgi vardı. Türk öğrencilerin yapay zekaya gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti. Bizi en az o kadar mutlu eden diğer hadise ise liseden doktora seviyesine kadar 92 ayrı takımın katıldığı yarışmayı, yaşları 14, 15, 16 ve 17 olarak değişen 4 kişilik liseli bir grubun kazanmasıydı." dedi.

“BU ÇOCUKLAR ŞİMDİDEN BİR TEKNOLOJİ ŞİRKETİ DAHİ KURMUŞLAR”

Yarışmanın birincisi olan Artificial Life grubunda, Pertevniyal Lisesi'nden Ahmed Selim Üzüm, Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Yiğit Alp Elmas, Avcılar Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi'nden Mehmet Ali Peker ve Maltepe Şehit İlhan Varank Fen Lisesi'nden Ayça Bilgesu Güner'in yer aldığını aktaran Fırat, şunları kaydetti: "TEKNOFEST ile ana amacımız, genç çocuklarımızı teknolojiye yönlendirmek ve büyük düşünmeye teşvik etmekti. Yapay Zeka Yarışması'nda şu an için sembolik de olsa amacın hasıl olduğunu söyleyebiliriz. Pırıl pırıl gençlerden oluşan bir grup yarışmamızı birincilikle bitirdi. Bu çocuklar şimdiden bir teknoloji şirketi dahi kurmuşlar. Onlardan beklentimiz, öz güvenlerini daha da artırarak ilerlemeleri ve dünya çapında teknoloji liderleri olmaları. Umarız, TEKNOFEST ile bu ilk kıvılcım çakılmış, ilk tohumlar serpilmiştir."

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir