• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Van merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 17 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugün Van merkezli 15 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY örgütünün askeri mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüten mahrem imamların örgüt içerisinde faaliyet yürüten askeri personel ile deşifre olmamak için kullandıkları Ardışık Arama ve Kripto Şifreleme yöntemlerinin Van'daki faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyesi olan 19 askeri personele yönelik bir operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 25 Eylül 2018 günü Van Merkezli Hakkâri, Bitlis, Kırıkkale, Düzce, Konya, İstanbul, İzmir, Kütahya, Edirne, Osmaniye, Elazığ, Ankara, Burdur ve Isparta 15 illerinde yapılan eşzamanlı operasyonda 17 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari şüpheli şahısların ise yakalama çalışmaları devam etmekte olup, soruşturma çok yönlü devam ediyor." denildi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir