• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
"28 Şubat ve FETÖ mağdurları hazırlanan taslakta yer almıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Musap Arasan ile Yusufi-Der'den bir heyet, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi heyetini, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, İl Başkan Yardımcıları Metin Turan ve Emin Akyüz karşıladı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette, gündemdeki af taslağı ve 20-25 yıldır Emniyet-JİTEM-Yargı üçgeninde kurulan çeşitli kumpaslarla cezaevlerinde olan mahkumlar ve ailelerinin mağduriyetleri konuşuldu.

“HÜDA PAR olarak 28 Şubat mağdurlarının yanında olmaya gayret ettik”

HÜDA PAR olarak sonuna kadar 28 Şubat ve FETÖ yargısının mağdur ettiği ailelerin yanında olacaklarını söyleyen Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, bu konuda mağdur ailelerin seslerini yetkililere duyurma noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Kaya, “Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. HÜDA PAR olarak kurulduğumuz günden bu yana 28 Şubat mağdurları ya da hukuksuz bir şekilde gerek cezaevinde bulunanlar gerekse dışarıda mahkûm olanlar veya farklı bir şekilde hukuksuzluğa uğrayan kim varsa yanında olmaya gayret ettik. Sesleri olmaya çalıştık ve bunun için çaba sarf ettik. Yine HÜDA PAR olarak 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarını takip ediyoruz. Hakikaten ciddi bir şekilde mağduriyet yaşanmıştır. Biz de istiyoruz ki, bu mağduriyetlerin bir an önce giderilsin. Sizin de bahsettiğiniz gibi hazırlanan taslakta yine 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili herhangi bir durum gözükmüyor. Bu anlamda parti olarak elimizden ne gelirse bunu dillendirecek, yetkililere ulaştıracak ve bu konuda çaba sarf edeceğiz. Sonuna kadar da sizin yanınızda olacağımızdan şüpheniz olmasın.” ifadelerini kullandı.

“28 Şubat ve FETÖ Mağdurları Aileleri İnisiyatifi olarak yeniden çalışmalarımıza başladık”

Yeni hazırlanan taslak içerisinde 25 yılı aşkın süredir hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde olan mağdurların olduğunu anımsatan inisiyatif sözcüsü Arasan ise “28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi olarak sizi ziyaret ediyoruz. Malumunuz gündemde bir af ve cezaevi meselesi var. 28 Şubat`ta özellikle mağdur olan isimler, İslami şahsiyetler var. Yine cezaevlerinde FETÖ`nün hâkim ve savcıların vasıtasıyla mağdur ettiği aileler var. Bunların mağduriyeti neredeyse 20-25 yılı buluyor. Bu süreçte ciddi mağduriyetlerin yaşandığını görüyoruz. Maalesef yeni hazırlanan taslak içerisinde yer almadıklarını görüyoruz. İsimleri dahi anılmayıp dışarıda tutuluyorlar. Bunun için 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi olarak yeniden çalışmalarımıza başladık. Sizleri ziyaret ederek parti olarak desteklerinizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir