• DOLAR 32.33
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2302.204
  • ...
Kürt Dili Dersi Verilmeye Başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Üniversitesi Senato tarafından bir süre önce alınan karar üzerine, fakülte ve meslek yüksek okullarında seçmeli olarak Kürt Halk Edebiyatı, Kürt Dili Grameri ve Hakkari Diyalektik İncelemeleri dersleri verilmeye başlandı.

HIZLANDIRILMIŞ KÜRTÇE KURS VERİLMEYE BAŞLANDI

Eğitim kapsamında öğrencilere hızlandırılmış Kürtçe eğitim vermek için, Hakkari Üniversitesi ile Fransa`nın Paris kentindeki Sorbonne Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Protokol için Hakkari`ye gelen Sorbonne Üniversitesi Kurmanci Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr İbrahim Seydo Aydoğan, Üniversite öğrencilerine 5 günlük hızlandırılmış Kürtçe kurs vermeye başladı.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, yaptığı açıklamada, bu yıl müfredatlarına koydukları Kürtçe dersleri için yeterli başvuruların olduğunu söyledi.
Kürtçe derslere ilginin daha çok artacağını tahmin ettiklerini belirten Belenli, şunları söyledi:
``Biz bu dönemin başından itibaren seçmeli Kürtçe dersi müfredatımıza koyduk. Bütün bölümler bu seçmeli dersleri alabiliyor. Hakkari Diyalektikleri İncelemeleri dersinde öğrencilerimizle birlikte Hakkari yöresinin dilini inceleyeceğiz. Bu dildeki özellikleri, kullanılan terimleri, manileri, fıkraları, bir bütün olarak inceleyeceğiz. Kürt Dili ve Grameri dersinde de öğrencilerimizin Kürtçeyi daha yakından tanımaları ve daha doğru kullanmaları için Kürtçe Gramer öğreteceğiz. Diğer ders de Kürt Halk Edebiyatı`dır. Hocalarımız var. Paris`te bulunan Sorbonne Üniversitesi ile bir anlaşmamız var. İlginin daha da artacağına eminim. Bunlar kredili dersler, öğrencilerimiz seçmeli olan bu dersleri alıp bunları mezuniyet için gerekli kredi toplamına ulaşmak için kullanabiliyorlar.``


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir