• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Yeni eğitim-öğretim döneminin besmelesi çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an kurslarında 2018-2019 eğitim öğretim dönemi başladı. İstanbul'da Albayrak Kız Kur'an Kursu'nda düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı Kur'an kursları açılış programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an Kursları eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, Kur'an kursu öğreticilerine ve öğrencilerine başarılar diledi.

Başkan Erbaş, sahih dini bilginin önemine işaret ederek, "Biz Kur'an ve sünnet doğrultusunda bir bilgiyi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı kurslarda, imam hatip liselerinde, ilahiyat fakültelerinde almazsak, o boşluğu birileri dolduruyor ve dinimizi istismar ediyor. Yanlış din algısıyla, biraz da menfaate dönüştürerek din istismarcılığı yapıyorlar. Buna fırsat vermeyeceğiz." dedi.

4-6 yaş Kur'an kursuna giden çocuk sayısının 130 bine ulaştığını anlatan Erbaş, bu kurslarla çocukların Rabbini bilmesini, Peygamberini öğrenmesini, kitabını tanımasını, değerlerimizi sevgiyi, saygıyı öğrenmesini amaçladıklarını söyledi.

"Çocuklarımıza karakter yapıları oluşurken katkı sağlamak"

Peygamber Efendimizin çocuk eğitiminde 7 yaşa dikkati çektiğini, "Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara namaz kılmayı öğretiniz" buyurduğunu ifade eden Erbaş, "Namaz kılmasını öğrenen bir çocuk, ondan önce pek çok şeyi öğrenmiş olacak. Esasında buradaki vurgu sadece namaz kılma meselesi değil. Sevgiyi, saygıyı, Rabbini, Peygamberini, kitabını öğrenecek. Bütün bunları o yaşa kadar öğrenmiş olacak. Çocuklarımıza karakter yapıları oluşurken katkı sağlamak, yanında olmak istiyoruz." diye konuştu.

Erbaş, haftanın her günü her yaş grubuna din ve Kur'an eğitimi verdiklerini dile getirerek, Bu kapsamda İhtiyaç Odaklı Kur'an kurslarını uygulamaya koyduklarını aktardı.

Yatılı Kur'an kurslarının sayısının bin 500, gündüzlü Kur'an kurslarının sayısının 25 bin, Kur'an kursu bulunmayan mahallelerde ihtiyaç doğrultusunda mülki amirlerin onayıyla açılan "D sınıfı" Kur'an kurslarının sayısının ise 10 bin civarında olduğunu belirten Başkan Erbaş, her yıl 20-25 bin fahri öğreticinin Kur'an kurslarında hizmet verdiğini, Kur'an kurslarında eğitim veren hocaların toplam sayısının ise 50 bine ulaştığını söyledi.

Erbaş, Peygamber Efendimizin insanlara İslam'ı anlatırken, Kur'an-ı Kerim'i öğretirken büyük sıkıntılar çektiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"O sıkıntıların benzerini Müslümanlar farklı zamanlarda dünyanın çeşitli yerlerinde yaşadılar. Bir Kur'an-ı Kerim'i, ömrünü tamamlamasına rağmen henüz göremeyen Müslümanlar var bugün dünyada. O Kur'an-ı Kerim'i gördüğü zaman ona sarılıp, gözyaşları ile yüzüne süren Müslümanlar var bugün dünyada. Bizim de ülkemizde yaşadığımız süreçlerde, Kur'an-ı Kerim eğitiminin zaman zaman sıkıntılar yaşadığını gördük. Ama bugün elhamdülillah Kur'an kurslarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu imkânı sağlayanlardan Allah razı olsun."

"Belgeli hafız sayısı 150 bine yaklaştı"

Erbaş, hafızlığın en mukaddes işlerden biri olduğunu ifade ederek, "İlk hafız Peygamber Efendimiz. Sonra hafız sahabeler. Sonra diğerleri bugüne kadar geldi. Belgeli hafızlarımızın sayısı 150 bine ulaştı. 1975 yılından bugüne belgeli hafızlarımızın sayısı 142 bin 20. Bu yıl sınava gireceklerle bu sayı 150 bini aşacak." ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Albayrak Holding Üst Yöneticisi Ömer Bolat da katıldı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir