• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te 30 bin öğrenciye kırtasiye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başarılı binlerce öğrenciye her sene bilgisayar dağıtan Şahinbey Belediyesi, her eğitim-öğretim yılının başında ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği kırtasiye yardımlarını sürdürüyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2018-2019 eğitim öğretim yılında toplam 30 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yapacaklarını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte harekete geçen Şahinbey Belediyesi, ilçede bulunan okullardaki 30 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye dağıtım geleneğini bu yılda sürdürdü. Bu kapsamda ilk olarak ilçede bulunan Doktor Cemil Karslıgil İlkokulu'nda eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Çanta ve kırtasiye dağıtım törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Avukat Hasan Teke, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından getirilen çanta ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtan protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarı dilediler.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, çanta ve kırtasiye dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, öğrencilere yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar dileyerek, öğrencilere yapılan çanta ve kırtasiye yardımını önemsediklerini söyledi.

Kirazoğlu, "Öncelikle tüm öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor ve okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize bu süreçte kolaylıklar, başarılar diliyorum. 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz' düsturu ile hareket ediyoruz. Bu çerçevede çocuklarımıza iktidarımız döneminde biz okul kitaplarını ücretsiz hale getirdik. Okul başlar başlamaz okula giden her çocuk kitaplarını önünde hazır buluyor. Bunlara ilave bir katkı olarak Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu kırtasiye yardımını ben çok önemsiyorum. Bu kırtasiye yardımı ilkokul, ortaokul ve liselerde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize çok önemli bir destek oluyor. Bu anlamda da ben Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum."dedi.

2009 yılından beri her yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere çanta ve kırtasiye desteği verdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yılda toplam 30 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlayarak toplamda 128 bin 118 öğrenciye ulaşacaklarını belirtti.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını ve tüm öğrencilere de başarılar dileyen Tahmazoğlu, "Öğrencilerimizin güzel bir okulda okuması eğitim ve öğretim kalitesinin artması bakımından oldukça önemlidir. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 30 bin öğrencimize, okul çantası ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Şu ana kadar 128 bin 118 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Çantamızın içerisinde, silgi, suluboya, pastel boya, kurşun kalem, cüzdan seti, yapıştırıcı ve benzeri 17 çeşit ürün bulunmaktadır. Tüm öğrencilerimizin eğitim ve öğretiminde ihtiyaç duyacağı bu ürünleri güzellikle kullanmalarını ve derslerinde de başarılı olmalarını diliyorum. Öğrencilerimiz için önümüzdeki haftalarda sürprizlerimiz olacak. Eğitimi, öğretimi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir