• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
Trablus`ta 500 bin çocuk tehdit altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çatışmaların sürdüğü Libya'nın başkenti Trablus'ta 500 bin çocuğun doğrudan tehdit altında olduğunu, ülke genelinde de 2,6 milyon çocuğun yardıma muhtaç olduğunu duyurdu.

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Direktörü Geert Cappelaere imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, hafta sonu Trablus'ta bir eve roket isabet etmesi sonucu iki çocuğun hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntü paylaşıldı.

Son can kayıplarıyla Trablus'ta ağustos sonunda patlak veren şiddet olaylarında hayatını kaybeden çocukların sayısının 8'e yükseldiği aktarıldı.

UNICEF'in açıklamasında başkent Trablus'ta 500 bin çocuğun doğrudan tehdit altında olduğu, Libya genelinde de 2,6 milyon çocuğun yardıma ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Libya genelinde "çocukların milis saflarında silah altına alındığına" dikkat çekilen açıklamada, yarısı çocuk toplam 25 bin kişinin çatışmalar sonucu yerinden edildiği kaydedildi.

Su, gıda ve elektrik kıtlığı nedeniyle halkın zor durumda olduğuna ve ülkede bugüne kadar çoğu çocuklarda olmak üzere 500 kızamık vakası görüldüğüne işaret eden UNICEF, sağlık sisteminin uğradığı zarar sonucunda Libya'nın bir salgın tehdidiyle karşı karşıya olduğu uyarısı yaptı.

UNICEF ayrıca, okul binalarının ailelere ev sahipliği yapması nedeniyle 3 Ekim olarak planlanan okulların açılış tarihinin de ertelenebileceğini aktardı ve çatışan tüm taraflara çocukların ne olursa olsun korunması gerektiği çağrısı yaptı.

Trablus'ta dün geceki çatışmaların ardından sabah nispeten sükûnet sağlanırken, bölgedeki AA muhabiri, başkentin en büyük yerleşim bölgesi Ebu Salim'e günün ilk saatlerinde üç füzenin isabet ettiğini bildirdi. Olayda can kaybı olmadı.

Füzenin kaynağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir