• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...

Türkiye'de bir süredir gündemi meşgul eden Uber flaş bir açıklama yaptı. tepkisine neden olmasının flaş bir açıklama yaptı. Uber'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"İş ortaklarımıza ve yolcularımıza daha iyi bir deneyim sunmak için tüm mevcut UberXL sürücü ortaklarımızla birlikte e-Fatura sistemine geçmiş bulunuyoruz. Artık UberXL yolculuklarınız için kolayca e-Fatura alabilirsiniz."

Alparslan Demir isimli bir kullanıcının "Merhaba, baya bildiğimiz Türkiye Maliye Bakanlığı e-faturasından bahsediyorsunuz, değil mi?" sorusuna da yanıt veren Uber, "Merhaba, evet. T.C. Maliye Bakanlığı onaylı elektronik faturanızı Uber yolculuklarınız için alabilirsiniz. Detayları burada bulabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Uber'in blog sayfasında ise uygulamanın detayları hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamada Türkiye'ye sonuna kadar olunduğuna vurgu yapıldı. Açıklama şöyle:

Uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye`ye sonuna kadar bağlıyız. Yerel pazarın beklentilerine uyum sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaya ve kullanıcılarımıza daha iyi bir deneyim sunmak için teknolojimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yoldaki adımlardan biri olarak, tüm mevcut UberXL sürücü ortaklarımızla birlikte e-Fatura sistemine geçmiş bulunuyoruz.

Artık UberXL yolculuğunuzun e-Faturasını kolayca alabilirsiniz. Aynı zamanda, sürücü iş ortaklarımız da sağlanan hizmet bedeline ilişkin e-Faturayı Uber`den alıyor olacak.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de taksicilerin yoğun tepkilerinin ardından haziran ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, turizm taşıma belgesiyle UBER taşıma yapılmasını yasaklayan bir karar almıştı.

Kaynak: Habertürk