• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
Darbecilerin Avukatlık Ücreti Ödenmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni düzenlemeye göre askerlerin millete ve devlete karşı işledikleri suçlarda avukatlık ücreti ödenmeyecek.

Bu değişikliğin aynı zamanda 12 Eylül 1980 askeri darbe sinden yargılananlar ile 28 Şubat post-modern darbeden yargılanacakları da etkilemesi bekleniyor. Karar bugünkü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

1/7/1992 tarihli ve 21271 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan Sanık Asker Kişiler İçin Avukatlık Ücretinin Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 1, 3 ve 4. maddeleri değiştirildi. Aynı Yönetmeliğin 4`üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi değiştirilerek maddenin sonuna bir fıkra eklendi.

Değişiklikle `Asker kişilerin karakol, karakol nöbetçisi, devriye, nakliyat muhafazası hizmetlerinde veya asayişi temin ve kaçakçılığın men, takip ve tahkiki için görevlendirildiklerinde ya da önleyici, caydırıcı, düzenleyici, koruyucu ve adli görev ve hizmetlerin yerine getirilmesi sırasında veya bu görevlerinden dolayı sanık durumuna düşmeleri`; `Millete ve devlete karşı suçlar, kaçakçılık, rüşvet, ihtilas, irtikap, zimmet, hırsızlık, dolandırıcılık, ihalelere fesat karıştırmak gibi yüz kızartıcı suçlar ve takibi şikayete bağlı suçlardan sanık olan asker kişilerin avukatlık ücreti ödenmez.` hükmü getirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir