• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Adalet Bakanı aşure dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan 15 bin kişilik aşureyi vatandaşlara dağıttı. Her yıl Muharrem ayında vatandaşlara aşure ikramında bulunan Şahinbey Belediyesi her sene olduğu gibi bu geleneğini, bu sene de sürdürüyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından vatandaşlara dağıtılan aşure etkinliğine katılarak aşure dağıtan Bakan Gül, Muharrem ayında birlik ve beraberliğin temsili olan aşure ikramında bulunduklarını ifade etti.

Muharrem ayının barış ve kardeşliğin pekiştiği bir ay olduğunu vurgulayan Bakan Gül, "Aşure bizim kültürümüzü yansıtmaktadır. Böyle bir mübarek ayda kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz bolluk, bereket içinde daim olsun." dedi.

"Her gün 15 bin vatandaşımıza aşure ikram edeceğiz"

Muharrem ayı boyunca Şahinbey Belediyesi olarak şehrin değişik noktalarında vatandaşlara aşure ikramında bulunacaklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her gün 15 bin kişiye aşure ikramında bulunacaklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını kutluyorum. Aşure İslam tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Hem acılarla anılan bir tarih bir taraftan da Cenab-ı Hakkın 10 peygamberimize verdiği mucizeler bugünde gerçekleşmiş. Bu ay Hazreti Hüseyin efendimizin de şehid edildiği bir ay. Hem acıyı hem de birlik beraberliği bir arada yaşıyoruz. Aşure, rengi tadı farklı olan ve 17 çeşit malzemenin bir araya gelerek güzel bir tat ortaya çıkardığı bir yiyecektir. Aşure aslında toplumumuzu temsil ediyor. Bizim rengimiz, ırkımız, düşüncemiz ne olursa olsun bir olabileceğimizi gösteren güzel bir örnek. Ben tüm vatandaşlarımızın aşure gününü kutluyorum. Bir ay boyunca da her gün 15 bin vatandaşımıza değişik noktalarda aşure ikram edeceğiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir