• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
"Müminler Arasındaki İlişkiyi İfade Eden En Güzel Kelime, Kardeşliktir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - İl Müftülüğü tarafından Kamil Ocak Stadyumu'nda düzenlenen programa, Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal, bazı milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, programda yaptığı konuşmada, günümüzde yaşanılan kardeşliğin, Hz. Peygamberin ortaya koyduğu kardeşlik olmadığını söyledi.

 

Resul-i Ekrem Efendimizin farklı bir insanlık anlayışı getirdiğini belirten Başkan Görmez, tarih içinde bu anlayışın terk edildiği zamanlarda Yaratıcının, Müslümanların kalpleri arasına koyduğu ülfet ve muhabbeti aldığını, ardından da zillet ve esaretin başladığını vurguladı.

 

"Resul-i Ekrem'in, kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlâkı ile ilgili ortaya koyduğu ilkelere riayet etmek mecburiyetindeyiz." diyen Başkan Görmez, Suriye'de yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "siyasi güç ve ihtirasların mezhep rengine bürünerek insanları ne hale soktuğunu ibretle izliyoruz." diye konuştu.

 

Başkan Görmez, şöyle devam etti: "Bu hafta vesilesiyle yanı başımızda beş asırdır barış içinde birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin içine düştüğü acıyı hep birlikte yeniden hatırlayalım. Çanakkale Savaşı'nda en çok şehit düşen insanların Halep'ten oraya giden kardeşlerimiz olduklarını biliyor musunuz? Biz, hep beraber aynı tarihi yaşadık. Ancak, siyasi güç ve ihtirasların mezhep rengine bürünerek, insanları ne hale soktuğunu hep birlikte seyrediyoruz. Aynı Allah'a iman eden mümin ve Müslüman kardeşlerimizin, farklı düşüncelerden, farklı anlayışlardan oldukları için birbirlerine tanklarla tüfeklerle nasıl saldırdığını hepimiz ibretle izliyoruz. Öncelikle yüce Rabbimiz, yanı başımızda bu ızdırabı yaşayan kardeşlerimizi bir an önce huzur ve barışa kavuştursun."

 

"Suriyeli Kardeşlerimize El Uzatmak Zorundayız"
Somali'deki açlık ve Van'daki depremden sonra oluşan kardeşlik ve dayanışma anlayışının, çatışmalardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler için de harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Nasıl ki, Somali'de açlık ve susuzluk çeken kardeşlerinize ellerinizi uzattınız. Nasıl ki, Van ve Erciş'de deprem olduğunda, yüreklerinizde deprem olmuş gibi, harekete geçtiniz. Şimdi de aynı şekilde inanıyorum ki, Gaziantepli kardeşlerimiz, kendilerine sığınan Suriyeli muhacir kardeşlerine de aynı şekilde el uzatacaktır. Bundan hiçbir endişem yok. Tıpkı, Peygamber Efendimizin Medine'ye hicret ettiğinde Ensar ve Muhaciri kardeş kıldığı gibi, bizler de Suriyeli kardeşlerimize el uzatmak zorundayız."

 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kutlu Doğum Haftasının bütün dünyayı kucaklayan bir kutlamaya dönüştüğünü belirterek, tüm insanlığın, Hz. Peygamberin getirdiği evrensel kardeşlik anlayışına ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

 

"İnsanlık, Onun Mesajlarıyla Hayat Buldu"
İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal da, Kutlu Doğum Haftasının Hz. Peygamberi anabilmek için en güzel fırsat olduğunu belirterek, "medeniyet Hz. Peygamberle medeniyet oldu ve insanlık onun getirdiği mesajlarla hayat buldu. Onun ümmeti olarak elbette onu anmaya ve anlamaya çalışacağız" dedi.

 

"Onu Hayatımıza Rehber Etmemiz Gerekiyor"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de; Peygamber Efendimizin hayatını özetlediği konuşmasında, İslâm tarihinin kanla değil, kalemle yazıldığını söyledi.

 

"Onun medeniyeti, merhamet, adalet, şefkat ve kardeşlik medeniyetidir" diyen Bakan Şahin şöyle konuştu: "Bu topraklarda Firavunlar, Neronlar yetişmemiştir… Ne kadar emin ve güvenilir insanlarız? Bunu vicdanlarımıza sorduğumuzda oradan gelecek cevap, bizim için belirleyici olacak cevaptır. Eğer cevap kötü ise silkelenip kendimize gelmemiz ve onun mesajını tekrar hayatımıza hâkim kılmamız gerekiyor. Bu mübarek geceler, hepimiz için kendimizi hesaba çektiğimiz ve çekeceğimiz önemli zamanlardır. Zaman ben değil biz deme zamanıdır. Kırılanı, döküleni onarma, kardeşliğimizi daha da pekiştirme zamanıdır. Kuran'ı anlamak, ilham kaynağı ve yol gösterici olarak görmek ve hayatımıza rehber etmemiz gerektiğini düşünüyorum" şekilde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Bosna'dan gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu konser verdi. (Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir