• DOLAR 32.509
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2489.483
  • ...
D.Ü. Hastaneleri Bilimsel Araştırma Dalında Türkiye Birincisi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Türkiye'de akciğer hastalıkları alanında 2000'den fazla üyesi ile en büyük uzmanlık derneği olan Türk Toraks Derneği'nin 15. Yıllık Kongresi 11- 15 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya'da yapıldı. Uluslar arası ve ulusal düzeyde 1400'ün üzerinde katılımcı ve 760 bilimsel araştırmanın gönderildiği kongrede akciğer hastalıkları ile ilgili son gelişmeler tartışıldı.

 

15. Türk Toraks Derneği Kongresine Dicle Üniversitesi Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı'da 14 hoca, 10 asistan doktorla katıldı. Kongreye 68 bilimsel araştırma bildirisi sunan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Türkiye'deki üniversite hastaneleri arasında Türkiye birincisi seçilerek "En Çok Bildiri Gönderen Üniversite Hastanesi Ödülü" ile onurlandırıldı.

 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,
"Dünya Sağlık Örgütünün perspektifine göre sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle önümüzdeki 20 yıl içinde en fazla ölüme yol açan hastalıklar sıralamasında kalp hastalıklarını geçecek ve en sık ölüm nedeni olan hastalıklardan ilk 3 sırada yer alan hastalıklardan biri olacak." dedi.

 

Solunum hastalıkları nedeniyle akciğer sağlığı alanında yapılacak bilimsel araştırmaların büyük önem arz ettiğini ifade eden Prof. Dr. Şenyiğit; bu alanda Dicle Üniversitesi'nin en fazla bilimsel araştırma yapan kurum unvanını kazanacağını söyledi.

 

Şenyiğit, ulusal akciğer sağlığına yaptıkları katkı nedeniyle Göğüs Hastalıkları başta olmak üzere göğüs cerrahisi, çocuk hastalıkları öğretim üyesi ve araştırma görevlilerine teşekkür ederek konuşmasını noktaladı. (Ayetullah Turgut - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir