• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
"Bölgedeki huzur iklimi bizi ziyadesiyle memnun etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e geldi. İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Kayyım belediyelerin çalışmalarını yerine inceleyen Çataklı, Bitlislilerin sıcakkanlığı ve bölgede hâkim olan huzur ortamının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirtti.

"Sokak Sağlılaştırması Projesi" kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Çataklı, açılışı yapılan Alemdar Cami ve Feyzullah El Ensari Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Çataklı, yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere kentte geldiğini belirterek, bölgede hâkim olan huzur ortamının kendilerinin ziyadesiyle memnun ettiğini dile getirdi.

Çataklı, "Bazı incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldik. Valiliğimiz ve belediyemizin yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgiler aldık. Ayrıca yapılan bazı çalışmaları da yerinde görme imkânı bulduk. Akşama kadar çalışmaları görmeye devam edeceğiz. İfade etmek isterim ki geçmişine, tarihine,  kültürüne dokunan; vatandaşına, insana dokunan hizmetlerin yürütülmesinden büyük bir memnuniyet duyduk. Bizi ziyadesiyle memnun etti bu durum. İlimizde gördüğümüz sıcak atmosfer, karşılaştığımız huzur iklimi de bizi ayrıca memnun etti. Bu sebeple valimize, çalışma arkadaşlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Bitlis merkezdeki ziyaretlerinin ardında Ahlat ilçesine geçen Çataklı, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini konutlarında ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Buradaki ziyaretinin ardında açıklamada bulunana Çataklı, buradaki Ahıska Türklerinin sorunlarını Ankara'ya taşıyacaklarını ifade etti.

Çataklı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ile Ahlât'ta geldik. Burada Ahıska'lı kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hem hasbıhal ettik, durumları nasıldır onları gördük, Onları dinledik. İstek ve taleplerini aldık. Öz yurtlarına uzaktan da gelseler asıl yurtlarında, Ahlat'ta huzur içinde olmalarını görmek bizi memnun etti. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, valimize ve yetkililerimize teşekkür ediyorum bu ortamı oluşturdukları için. Burada gündeme gelen ihtiyaçlar, sorunlar, talepler hususunda bir değerlendirme yapacağız. Ondan sonra inşallah olumlu bir atmosferin ortaya çıkması, sorunların ihtiyaçların kısa sürede giderilmesi hususunda da gayret edeceğiz. Ama temel olarak şunu söylemek istiyorum. Oldukça memnun şekilde buradan ayrıldığımızı özellikle ifade etmek istiyorum. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum."

Buradan ayrılan Çataklı, Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret etti. Ziyarette Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, mezarlık hakkında bilgi verdi. Ziyaretlerin ardında Çataklı ilçeden ayrıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir