• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Evlilik Kolaylaştırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Yuva-Kur Başkanı Eğitimci Necip Gazel, aile kurumunun korunması için evlilik eğitiminin özendirilmesi gerektiğini belirterek; evliliğin kolaylaştırılması için devletin evlenmek isteyen gençlere, faizsiz uzun vadeli kredi vermesi teklifinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında "evlilik dairesi" şeklinde bir birimin oluşturulması gerektiği ifade etti.

Evlilik Eğitimi Özendirilmeli
İlke Haber Ajansı Adana bürosuna nezaket ziyaretinde bulunan Gazel, evlilik kurumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Evlilik öncesi ve sonrasında evlilik eğitiminin şart olduğunu savunan Gazel; "Belediyeler yasal zemin hazırlandıktan sonra nikâh şartları arasında evlilik eğitimini almayı şart koşmalı veya bu eğitimi özendirici teşvikler yapılmalı. Örneğin eğitim sonunda sertifika alan çiftlere nikâh salonları ücretsiz verilmeli. Belediyelerde aileden sorumlu daire başkanlığı oluşturulmalıdır. Belediyelerde nikâh kıydıracak çiftlere evlilik eğitimini ücretsiz olarak vermeli" dedi.

 

Evlenmek İsteyenlere Faizsiz Kredi Verilsin
Evliliğin kolaylaştırılması için devletin evlenmek isteyen gençlere, faizsiz uzun vadeli kredi vermesi teklifinde bulunan Gazel; "Evliliği kolaylaştırmak ve bilinçli yuvaların kurulması için evlilik eğitimi alan kişilere, devlet tarafından faizsiz olarak 10 bin TL kredi verilmesini ve bu paranın 5 yıl geri ödemeli şekilde verilmesini istiyoruz."dedi.

 

Medya Aracılığıyla Evlilik Bilinci Aşılanmalı
Medya aracılığıyla evlilik bilincinin aşılanması için çalışma başlatılmasını isteyen Gazel; "Kamu spotu ve kısa filmler hazırlanarak "evlilik eğitimi" bilinci toplumda oluşturulmalı. Bu filmlerde yöneticilerin ve tanınmış sanatçılar rol alması sağlanmalıdır. Aile bilincini özendiren filmler maddeten desteklenmeli. Örneğin; 'dumansız hava sahası' bilincinin oluşması için yapılan çalışma benzeri olabilir" ifadelerini kullandı.

 

Üniversitelerde 'Aile Öğretmenliği Bölümü' Açılmalı.
Aile'nin sosyal hayatın temelini oluşturduğunu ancak bununla ilgili üniversitelerde herhangi bir bölüm bulunmadığı belirten Gazel; "Belirlenen ihtiyaca göre belirli üniversitelerde belirlenmiş sayıda bölüm açılmalı. Kaliteden ödün verilmemeli. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile milli eğitim bakanlığı işbirliği yapmalı. Buradan mezun olanlar rehber öğretmenler gibi okullarda, sosyal hizmetlerde, halk eğitimlerde, belediyelerde, diyanet işleri teşkilatında görev alabilirler. Ayrıca Üniversite öğrencilerine "aile eğitimi" dersi seçmeli olarak verilmeli, böylece aile bilinci evlilik öncesinde yerleştirilmeli"dedi.

 

Bakanlıkta Evlilik Dairesi Açılmalı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında "evlilik dairesi" şeklinde bir birimin oluşturulması gerektiğini belirten Gazel; "Aile ve sosyal politikalar bakanlığında "evlilik dairesi" kurulmalı. Bu daire evliliğin öncesi ve sonrasıyla ilgili a'dan z'ye akademik incelemeler yapmalı ve çözüm önerileri sunmalı" dedi.

Aile Hakemliği Oluşturulsun
Aile içinde çıkan sorunların çözümü için Aile Hakemliği şeklinde bir kurumun gerekliliğini savunan Gazel; "Boşanma öncesinde ailede çıkan sorunları çözmek için her iki tarafın kabul ettiği ve güvendiği bir aile hakemi belirlenmeli Bu hakemler din bilgini, hukukçu, psikolog, sosyolog gruplarından biri veya bütünü olabilir. Boşanmak üzere mahkemelere başvuranlar Aile Hâkimi tarafından öncelikle AİLE Hakemliğine yönlendirilmelidir. Buradan gelecek raporlar doğrultusunda kararını vermeli, bu hakemlerin verdiği raporlar mahkemede aile hâkimi tarafından boşanmada delil olarak kullanılabilmelidir" dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir