• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Avrupa Yetim-Der`den Arakanlı mülteciler için yeni proje
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya genelinde onlarca ülkede yaptığı insani yardım çalışmalarıyla ismini sık sık duyuran Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Arakanlı mülteciler için başlattığı yardım seferberliği devam ediyor. Avrupa Yetim-Der, şimdi de acil ihtiyaç kapsamında "Temizlik Paketi ve Çadır Köy" projesi başlattı.

Myanmar sınırında bulunan Bangladeş'in Cox's Bazar şehrindeki mülteci kamplarında kalan Arakanlılara yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Avrupa Yetim-Der yeni projelere imza atmak için kampanya başladı.

Bölgede yaşanan Muson yağmurları sonucunda ciddi bulaşıcı hastalıkların başöstermesi ve hijyen standartlarının yok denecek noktaya ulaşması sonrasında Avrupa Yetim-Der, Arakanlı mülteciler için "Temizlik Paketi" kampanyası başlattı. Bir mülteci aile için zaruri temizlik ürünlerini barındıran paketin maliyeti 5 Euro olarak belirlendi.

Bölgede yoğun şekilde görülen muson yağmurları günlerce sürerken, yağmur altında kırsal arazide kalan mülteciler, yetersiz imkanlar sonucunda bölgede barınma ve hijyen sorunu yaşıyor. Yağmurların sürekliliği salgın hastalık riskini de artırırken, çocukların yanı sıra yetişkinler de hastalıklarla boğuşmaya başladı.

Sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veren mülteciler için yeni bir çadır köy oluşturmak için de kampanya başlatan kurum, kamplarda sağlık taramasını da yaparak ilaç desteğinde bulunacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, hayırseverlerin destekleriyle geçtiğimiz aylarda Arakanlılar için inşa edilen, içinde mescitlerin de olduğu Çadır Köy Projesi'nin gerçekleşmesinin akabinde yoğun talep ve acil ihtiyaç dolayısıyla ikinci bir Çadır Köy kurma kararı aldıklarını söyledi.

En az 8 kişiden oluşan 85 Arakanlı ailenin yerleştirildiği Çadır köyünde kadın ve erkekler için birer mescit de hizmete açılmış, mescitlerden birine isim olarak ise FETÖ tarafından 1998 yılında infaz edilen Cevzet Soysal'ın adı verilmişti.

Arakanlılara yönelik insani yardım faaliyetlerinin devam edeceği bilgisini paylaşan Ateş, bağışlanan yardımları Bangladeş'e sığınan Arakanlılara ulaştırmak için bölgeye heyet göndereceklerini belirtti.

Avrupa Yetim-Der'in daha önce bölgeye gönderdiği yardım heyetleri, Arakanlı mültecilerin sıcak yemek, barınma, giyim, gıda, kırtasiye, içme suyu ve hazır yiyecek gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan projeleri hayata geçirmişti.

Bağışlar için bilgilendirme

Ateş, son olarak isteyen hayırseverlerin www.avrupayetimder.com resmi internet sitesine veya

DE16 6835 0048 0001 0931 78 BIC SKLODE66XXX

Banka hesabına bağış yapabileceklerini sözlerine eklerken detaylı bilgi için 0049 157 73 97 5818 nolu telefona başvurulabileceğini aktardı. (Hamza Korkut - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir