• DOLAR 32.58
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2435.74
  • ...
Yetiştirdiği Keklikleri Doğaya Saldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Doğal hayatı korumak ve geliştirmek amacıyla yetiştirdiği keklikleri doğaya salan Bozkır, bu etkinliği her yıl yaptığını söyledi.

 

Bingöl genelinde avcılık ve atıcılık sporlarının çok ilgiyle karşılandığını belirten Bozkır,avcılığın sadece tüketmek olmadığını doğayı korumak ve yaşamasına gayret etmek olduğunu belirtti.

 

Özellikle son dönemlerde Bingöl'ün doğal zenginliklerinin ve güzelliklerinin yok ediliş ve terk edilişle karşı karşıya bırakıldığını belirten Bozkır, "Bu yıl ki, kış mevsimi doğal zor geçtiği için doğal yaşamı da etkiledi. Kendi olanaklarımızla temin ettiğimiz yemleri yabani hayvanlar için bıraktık. Ayrıca keklik ve kuşların kış aylarında barındıkları yer doğal kaynak suların olduğu yerlerdir. Kaynak sularının depolarda toplanması ve doğal yaşama yetecek kadar su kaynaklarının bırakılmamış olması kış aylarında yaban hayvanlarının toplu telef olmalarına neden olmaktadır. Bu konularda vatandaşlarımızın ve yetkililerin daha dikkatli ve özverili olmasını istiyoruz" dedi.

 

Avcılar Kulübü yönetim ve denetleme kurulu eş üyesi Keyfi Kaya ise, "Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü olarak bu kış mevsiminde özellikle keklikler ve yaban hayvanlar çok zarar gördü. Kulüp olarak bol yemleme çalışmalarıyla olabilecek büyük teleflerin önüne girdik" diye konuştu.
Yeni avcı ve doğaseverlere seslenen Bozkır ve Kaya, "Doğayı ve doğal güzelliklerimizi koruyalım yaşatalım. Yaşayacak başka bir dünyamız yok" şeklinde konuştular. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir