• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yavuz: Adaletin istisnası olmaz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Siyasal veya askeri casusluk" suçundan hükümlü bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, toplumun yargı kurumuna olan güvenini tesis edecek adımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve mahkemede tutuklanmasına karar verilen Berberoğlu'nun tahliye edilmesine değinen Yavuz, "Milletvekili ya da başka bir imtiyazlıya tanınan hak, başkalarından esirgeniyorsa adalete istisna konuluyor demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz, "Toplumun yargı kurumuna olan güvenini tesis edecek adımlara ihtiyaç var. Milletvekili ya da başka bir imtiyazlıya tanınan hak, başkalarından esirgeniyorsa adalete istisna konuluyor demektir. Adaletin istisnası olmaz! Olursa zulüm olur! Zulüm ile abad olunmaz!" dedi.

Hatırlanacağı üzere, MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle yargılanan Enis Berberoğlu hakkındaki 5 yıl 10 ay hapis cezasını onayan Yargıtay, milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar vermişti. (Ramazan Casuk-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir