• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye ve Almanya arasında "Adım adım iyileştirme" mutabakatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, kısa vadede, çok yoğun bir çalışma süreciyle, Türkiye ile Almanya ve Türkiye ile AB üyesi ülkeler arasında ekonomik ilişkilerin adım adım iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte Berlin'de Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile görüştü.

"Ekonomik ilişkiler adım adım iyileştirilecek"

Maliye Bakanlığı'nda yaklaşık iki saat süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen bakanlar,  iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde mutabakata varıldığını açıkladı.

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier mevcut sorunları çözme arzusu ve hedefiyle ikili ilişkilerin gündemindeki tüm konuları ele aldıklarına vurgu yaptı. Altmaier kısa vadede, çok yoğun bir çalışma süreciyle, Türkiye ile Almanya ve Türkiye ile AB üyesi ülkeler arasında ekonomik ilişkilerin adım adım iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındığını kaydetti.

"İkili ilişkilerde yeni bir dönem başladı"

Bakan Albayrak ise AK Parti iktidarı döneminde Türkiye-Almanya ilişkilerinin geliştirildiğini, ticari, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda, kazan kazan ilişkisine dayalı çok önemli adımlar atıldığını söyledi. Albayrak, ikili ilişkilerde yeni bir dönemin başladığına, bu süreçte iki ülke halkları arasında da daha güçlü bir sosyal ve kültürel yakınlaşma sağlanacağına inandığını belirtti.

Ticaret Bakanı Pekcan ise basın toplantısında Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği'ni güncellemesine dair tartışmalar hakkında, "Gümrük Birliğinin güncellenmesi için toplantıların hemen başlaması gerekiyor. Bu doğrultuda Almanya'nın desteğinin yanımızda olduğunu gördük. Bunu almak bizim için son derece önemliydi." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir