• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
AK Parti Sözcüsü: Af konusunda ilkelerimizde bir değişiklik yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, af konusunda parti olarak ilkelerinde bir değişiklik olmadığını söyledi.

Çelik, "Tabii ki paketi göreceğiz. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu, devlete karşı işlenen suçlar ayrı kişilere karşı işlenen suçlar ayrı. Buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok. Af konusunda MHP ile aynı yerde durmadığımız ortadadır. Pazartesi günü göreceğiz değerlendireceğiz." dedi.

Yargıtay'ın Enis Berberoğlu kararı

Yargıtay'ın Enis Berberoğlu'nu serbest bırakması hakkında ise Çelik, "Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. MİT TIR'ları kumpası çok açık bir şekilde Türkiye'nin o bölgedeki faaliyetlerini bir yabancı devlet çıkarı adına engelleme girişimidir. Yargı suçlu bulmuştur. Uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde olan bir mesele bu. Bizim bunun dışında söyleyeceğimiz bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, her seçim bölgesinde seçime gireceklerini de belirterek ''AK Parti'nin herhangi bir yerde seçim çalışması yapmaması, seçime girmemesi diye bir şey söz konusu olmaz.'' şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir