• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2498.914
  • ...
Siirt`te 3 bin vatandaşa aşure dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Belediyesinin katkıları ile düzenlenen aşure programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 3 bin kişilik olarak hazırlanan ve Abdulkerim Kuzu (Çarşı) Camii'nde Cuma namazının ardından binlerce vatandaşa kâselerde aşure ikramında bulunuldu.

Etkinliğe katılan AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Aytek, vatandaşlara aşure dağıttı.

Etkinliğe katılan vatandaşlarla tek tek selamlaşan Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Aşure gününü paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyledi.

Taşkın, "İslam âlemi olarak Muharrem ayına girdik. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Muharrem ayı çok faziletli bir ay. İslami takvime göre birçok olaylar, birçok mucizeler bu ayda meydana geliyor. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. İyiye, güzele ve paylaşmaya vesile olmasını dileriz." dedi.

Siirt Milletvekili Osman Ören'de İslam âleminin Aşure gününü kutlayarak, "Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik, inşallah her sene daha geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenir. Mübarek olsun, Allah kabul etsin." diye konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir