• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...

Siirt'in Şirvan ilçesi, Kömürlü köyü, (Yelken Mezrası) bölgesinde bazı şahıslar tarafından ses cihazı kurularak bıldırcın avının yapıldığı duyumları üzerine harekete geçen Av Koruma ve Kontrol Memurları avcılık belgesi olmadan avlanma fiili gerçekleştiren bir kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Şirvan ilçesi Kömürlü köyü, Yelken Mezrası bölgesinde bazı şahıslar tarafından ses cihazı kurularak bıldırcın avının yapıldığı duyumları üzerine, avcılığın yapıldığı alana Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde görevli Av Koruma ve Kontrol Memurları tarafından denetim yapılmıştır." denildi

Avcılık belgesi olmadan avcılık yapan bir şahıs hakkında 4915 Kara Avcılığı Kanunu ve 2018-2019 Merkez Av komisyonu Kararlarına muhalefet ederek, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araç ve gereçlerini kullanılması ve avlaklarda avcılık belgesi olmadan avlanma fiili nedeniyle yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Avlanmada kullanılan bir adet akü, bir adet yaban hayvanların sesini taklit eden cihaza ve bir adet hoparlöre el konularak muhafaza altına alındı. (Murat Orhan-İLKHA)