• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Terör çetesi çocukları katlediyor ‘DİRENİŞ SÜRECEK`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

HAMAS Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan Şehit Ahmed Ömer'in cenazesine katıldı. Heniyye burada yaptığı açıklamada, Filistin halkının 12 yıldır Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kanıyla ve sınırda yaptığı gösterilerle kırmaya karar verdiğini söyledi.

Şehit Ahmed Ömer'in Eş-Şati Kampı'nda düzenlenen cenaze töreninde konuşan Heniyye, Filistin halkının iki cephede savaş verdiğini, birinci cephenin ablukayı kırma cephesi olduğunu, ikinci cephenin ise "Yüzyılın Anlaşması" projesiyle görülmemiş bir komployla karşı karşıya olan dönüş hakkı cephesi olduğunu açıkladı.

Heniyye, Gazze halkının ablukayı ve zincirleri kırarak yaşadığı trajediyi sona erdirmeye ve komploya karşı direnmeye karar verdiğini ifade etti.

Filistin topraklarında ve dışarıda yaşayan mültecilerin büyük bir komployla karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Heniyye, dönüş hakkının kutsal olduğunu ve bu konuda taviz verilemeyeceğini bildirdi.

Eş-Şati Kampı sakinlerinden 20 yaşındaki Ahmed Ömer isimli genç Salı akşamı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki BeytHanun "Erez" kapısı yakınlarındaki gösteriye katıldığı sırada işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olmuştu.

TERÖR ÇETESİ ÇOCUKLARI DA HEDEF ALIYOR

Filistinli Müslümanların direnişi karşısında aciz kalan terör çetesi, çocukları da hedef alıyor. Son olarak “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinde işgalcilerin hedefi olan bir çocuk şehit oldu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğu sınırında barışçıl gösterilerde işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu başından yaralanan 15 yaşındaki Mümin Ebu İyade'nin şehit olduğu duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı, işgal askerlerinin Gazze sınırında Salı günü düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine müdahalesi sonucu 6 kişiyi şehit ettiğini açıkladı.Saldırılarda onlarca Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Filistinliler, Mart ayından bu yana Gazze Şeridi'nin sınırda Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında eylemler düzenliyor.İşgal askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine ateş açıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir