• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Uluslararası Gastronomi Festivalinin startı Nurdağı ilçesi Çakmak Mahallesi'ndeki tarlada kırmızıbiber hasadı ile verildi.

Hasat öncesi yapılan törende katılımcılara festival ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in Mezopotamya ve Akdeniz'in ortasında bereketli topraklara sahip olduğunu söyledi.

Evliya Çelebi'nin bütün dünyayı dolaştığını ama Gaziantep'e gelince "Burayı anlatmaya ne kalem ne de kelem' yeter diyerek Gaziantep'in önemini ortaya koyduğunu ifade eden Şahin, tarihin, toprağın, güneşin ve bereketin birleştiği güzel bir festival başlangıcı yapıldığını belirtti.

Şahin, "Sofra birleştirir, sofra kardeşliktir, sofra paylaşmaktır, zenginliktir. Bizim Gaziantep soframız yardımlaşma ve dayanışmadır, şifadır, sağlıktır." dedi.

Kültürel belediyecilik anlamında insanların nereye gitmesi gerektiğini de "Gaziantep'e gelin" çağrısı ile yaptıklarını, insanları "Artık Gaziantep'e Gitme Zamanı" sloganı ile kente davet eden Şahin, şunları söyledi:

"Gaziantep aynı zamanda bir Roma, bir Hitit, bir Osmanlı, bir Selçuklu'dur. Gaziantep artık bir dünya mutfağına sahiptir. Meksika biberi ile Japonya pirinci ile dünya markası ise Gaziantep'te Anadolu'nun hazinesini bağrında biriktirerek bütün dünya ülkelerine 'ben buradayım' çağrısı yapmaktadır."

Şahin, Gaziantep'in fıstığıyla, üzümüyle, biberiyle, zeytiniyle ve firiğiyle bir lezzetin birleştiği noktada buluştuklarını ve Gaziantep'in 500 yemek çeşidi ile burada bulunduğunu dile getirdi.

San Sebistian'a ne kadar kişi gidiyorsa bir o kadar kişinin de Gaziantep'e geleceğini vurgulayan Şahin, gastronomi alanında iddialı olduklarını ifade etti.

Dünyanın değişik ülkeleri ve Türkiye'nin değişik şehirlerinden konusunda uzman insanların bugün bu festivale gelmelerinin en büyük gösterge olduğunu ifade eden Şahin, kente gelenlerin dolu dolu 3 gün yaşayacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından biber tarlasına giden Şahin ve beraberindeki heyet tarlada biber hasadı yaptı. Yerli ve yabancı basın mensupları ile tarlada bir süre gezen Şahin, daha sonra ise İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır ile birlikte traktöre bindi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)