• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Peki kimi destekleyecekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel seçimde ittifaklar konusunda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli 3 Büyük şehir hakkındaki tutumları hakkında bilgi verdi.

MHP`nin İstanbul adayı yok

"İstanbul'da çıkarttığımız adayın kaç oy alacağı geçmişte belli. Kazanamayacağımız yerde bir aday çıkartıp 'Bizim de adayımız var' demenin bir manası var mı?” sözleri ile partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki tutumu hakkında bilgi veren Bahçeli, Ankara ve İzmir için ise temkinli konuştu, MHP lideri bu iki şehir hakkında ''İnceliyoruz'' sözleri ile yetindi.

Cumhur İttifakı'nın 3 büyük şehirde başarısız olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışmaya açılacağını dile getiren Bahçeli, Doğu ve Güneydoğuda nasıl bir siyaset güdeceklerine dair de açıklamada ulundu.

Güneydoğuda MHP`nin yol haritası aşiretler

Bahçeli, ''Adayın kim olduğunun dışında, Kürt kökenli Doğu ve Güneydoğu`da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK'yı siyasi boyutta da yok edebilecek bir birliktelik diyorum ben. Bu 30 ilde CHP, HDP eklemlenmiş bir yapıda seçime girer, PKK yanlısı kişiler aday gösterilir sonuç alınırsa bu defa terörle mücadelenin bir boyutu tartışmaya açılır'' diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir