• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Midyat ilçesi Sarıkaya Mahallesi'nde organik üretimde bulunan üreticilere yönelik "Organik Bağcılık" eğitimi düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü görevlisi Doç. Dr. Gültekin Özdemir tarafından verilen eğitimlerde; organik bağcılıkta hastalık ve zararlılar ile mücadele, budama teknikleri, bakım ve gübreleme konularında bilgiler verildi.

Mardin'de organik tarımın yaygınlaştığını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Önen, "Organik tarım, tarımsal çevre kirlenmesini önleyen, kimyasal girdilerin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilen bir tarım yöntemidir. Son zamanlarda beslenme bilincinin artmasıyla, organik besinlerin önemi artmaktadır. İlimizde 30 bin hektar alanda üzüm üretimi yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında ilimizde 8 bin dekar alanda organik üretim yapılmaktadır. Üretilen ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Organik tarımın yaygınlaştırılması konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir." dedi. (İLKHA)