• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yezitler türemeye devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşura ve Hazreti Hüseyin'in Yezit tarafından şehid edilmesinin yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Yezit gibi kişilerin türemeye devam ettiğini belirtti.

Müslümanların bir ailenin ferdi ve kardeş ümmet olduklarını hatırlatan Altıok, Muharrem ayının Ramazan ayından sonra en hayırlı ay olduğunu vurguladı.

Aşura gününün Hazreti Adem'den başlayarak bütün peygamberlerle ilişkilendirilebileceğini söyleyen Altıok, Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Yezit tarafından katledilişlerinin de bu güne rastladığını anımsattı.

Altıok, "Allah Resulünün göz bebeği, 'Cennet gençlerinin efendisi' diye tabir ettiği Hazreti Hüseyin efendimizin katledilmesi, bizim ciğerimizi parçalamış içimize bir hançer gibi batmıştır. Resulullah Efendimiz, Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin için 'Ya Rabbi! Ben bu ikisini seviyorum, sen de onları sev. Bunları seven beni sevmiş olur. Bunlara kin tutan bana kin tutmuş olur.' diye buyurmuştur." dedi.

Hazreti Hüseyin'in, halifeliğin Yezit döneminde saltanata dönüşeceğinden endişe ettiği için ona karşı mücadele verdiğini anlatan Altıok, Hazreti Hüseyin, Yezit'le mücadele etmek zorunda bırakılıyor ve ona nehirden bir yudum su bile içirmiyorlar. Hunharca katlediliyorlar fakat kahramanca, korkusuzca Allah Resulünün yiğitliğini yansıtan kahramanlıklar gösteriliyor. Bu şekilde Müslümanlar o günden bu güne kadar bu hadiseyi hatırladıkları zaman gözyaşı döküyor ve kötü bir hatıra olarak zihinlerdeki yerini alıyor." ifadelerini kullandı.

"Hilafetin saltanata dönüşmesine müsaade etmediği için şehadete ulamıştır"

"Müslümanlar olarak hepimiz Hazreti Hüseyin'i çok iyi tanımamız ve okumamız gerekiyor." diyen Altıok, "Onun yiğitliğini, kahramanlığını, merhamet ve sevgisini, Allah Resulünün karşısında nasıl bir portre çizdiğini, bir hayat yaşadığını ve zulmün karşısında nasıl dikildiğini bilmeliyiz. O, hilafetin saltanata dönüşmesine müsaade etmediği için şehadete ulaşmıştır. Bu saldırı bizzat Allah Resulüne yapılmıştır. Çünkü ehl-i beyti temsil eden bir şahsiyete bu zulmün reva görülmesi çok ağrımıza gidiyor. Çocuklarımıza Hazreti Hüseyin'in (radiyallahu anh) ismini koyacağız, onun şahsiyetini çocuklarımıza aşılayacağız ve onun yolunda olmalarını tavsiye edeceğiz." ifadelerini kullandı

Altıok, şunları söyledi: "Günümüzde maalesef henüz Yezitler bitmiş değildir. Bunlar türemeye devam ederken Müslümanlar, Hazreti Hüseyin'in yolundan gittikleri ve Hüseyni oldukları için katlediliyorlar. Allah'ın ayetinde buyurduğu, bizleri birlik ve beraberliğe çağırdığı ve verdiği mesajlara dört elle sarılmamız, Kur'an ve sünneti yaşayan Hazreti Hüseyin'i takip etmemiz gerekiyor. Şahadet mümin için kurtuluştur fakat biz Yezit'in ve Yezitleşmiş olan askerlerinin, hunhar ve zalimce yaptıklarını telin ediyoruz."

"Bizim birlik olamayışımız zalimlerin iştahını arttırıyor"

Bütün Müslümanlara ittifak çağrısında bulunduğunu ve bütün Müslümanların kardeş olduğunu hatırlatan Altıok, "Aşura günü Müslümanlar için büyük bir fırsattır. O gün itibarı ile Hazreti Hüseyin'in hayatını araştıralım, onun hakkında yazılan kitapları okuyup, çoluk çocuğumuza örnek gösterelim istiyoruz. Müslümanların birlik ve beraberlik, dayanışma içerisinde olmadığı, aynı Hazreti Hüseyin vakıasında olduğu gibi ihanet çetelerinin yalnız bırakması durumunda ve bizim birlik olamayışımız, zalimlerin daha çok iştahlanacağı ve Müslümanların kanının akıtılacağı mesajını almak durumundayız." diyerek sözlerine Mehmet Akif Ersoy'un, " Yıllar geçiyor ki, yâ Muhammed, Aylar bize hep Muharrem oldu! Akşam ne güneşli bir geceydi... Eyvah, o da bir matem gecesi oldu!" mısralarını ekledi.

Pazar günü Ensar Camii'nde Muharrem ayı ile ilgili bir etkinlik yapacaklarını belirten Altıok, sabah namazını müteakiben düzenlenecek etkinliğe, bütün Siirt halkını davet etti. (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir