• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Twitter akışı değişiyor, işte yolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Twitter ilk çıktığında her bir kaynaktan gelen gönderileri kronolojik olarak sıralaması sebebiyle rahat bir kullanım tecrübesi sağlıyordu. Kullanıcılar tweet`ler arasında gezerken, “Bu tweet ne zaman atılmış?” ya da “Gözümden kaçan başka önemli tweet olabilir mi?” gibi sorularla karşı karşıya kalmıyordu.

Bundan bir süre önce Twitter, akış bölümündeki algoritmasını değiştirmiş ve geri döndürme imkanını ortadan kaldırmıştı. Tıpkı Facebook`ta olduğu gibi tweet`ler popülerlik ve kullanıcının ilgisi gibi süzgeçlerden geçirilerek sıralanıyor, bu sebepten dolayı tüm tweet`leri okumak imkansız hale geliyordu.

Twitter, nihayet bu eski özelliği bir seçenek haline getiriyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde standart, kronolojik sıralı Twitter akışına geri dönebiliyorlar. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

*Ayarlara girin

*Hesap sekmesini tıklayın

*Alt taraftaki “İçerik” kısmında, “Zaman akışı” başlığına bakın

*“Önce en iyi tweet`leri göster” seçeneğini kapatın

Bunu yaptığınızda, tweetler yeniden kronolojik sırayla gösterilecek. Ayrıca akışın üst kısmında çıkan “Gözünden kaçırdıysan…” ve “Önerilen tweet`ler” gibi daha da rahatsız edici özelliklerden de arınmış olacaksınız.

Twitter, bu güncellemeyi yapmasıyla birlikte tüm kullanıcıların “Önce en iyi tweet`leri göster” seçeneğini kapattı. Dolayısıyla ayarları tekrar gözden geçirmenize gerek kalmayabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir