• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Diyarbakır Denince Akla Peygamber Sevdası gelecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Foto Galeri İçin Tıklayınız

Doğruhaber / DİYARBAKIR

Peygamber Sevdalıları Platformunun Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği Kutlu Doğum Mevlidi Etkinliğine yaklaşık bir milyon insan katıldı. Programdan saatler öncesinde alana akın eden Peygamber Sevdalıları, İstasyon Meydanı’nı hınca hınç doldurdu. Salâvatlar ve tekbirlerin hiç kesilmediği programa birçok âlim, yazar ve yurt dışından misafirler de katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan program Kürtçe okunan Mevlidle devam etti. Okunan ilahi ve ezgilerle katılanlar coşarken, tevhit bayrakları ellerden düşmedi. Yaşlı genç, kadın çocuk, yüz binlerce kişinin katıldığı programda getirilen salâvatlarla beraber bazı kadın ve yaşlıların cezbeye geldiği görüldü. Alanda onlarca sağlık ekibi hazır bulundurulurken, meydana bağlanan caddelere dev sinevizyonlar kurularak bütün katılımcıların programı izlemesi sağlanmaya çalışıldı. Ayrıca Kutlu Doğum Etkinliği Kanal Urfa ve Kanal 9’dan da canlı yayınlandı.

Programda bir konuşma yapan Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Doktor Nevvaf Tekruri, “Sizler Resulullah’ı (sav) nasıl seviyorsanız, o da sizi öyle seviyor” dedi. Tekruri, “Çünkü sizler onun yolundan, arkasından gidiyorsunuz. Ömer’in, Osman’ın yolunu takip ediyorsunuz. Allah sizi mübarek kılsın ey Diyarbakırlılar… Aslında Diyarbakırlıları yücelten sizlersiniz, Diyarbakır’ı yücelten bu topluluktur. Ey peygamber Sevdalıları, ben sabahtan beri size bakıyorum ve size baktıkça çok duygulanıyorum. Sizler bana güven veriyorsunuz, inşaallah sizinle beraber yeniden Filistin’i özgürleştireceğiz. Kudüs sizi bekliyor. Düşmanlarınıza rağmen sizler Resulullah’ın arkasından gittiniz” diye konuştu.

BU GÜN RESULALLAH`A SALDIRANLAR KAYBETMİŞTİR

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca da Peygamber Sevdasının bir Türkiye’nin dört bir yanını önüne katıp kuşattığını söyledi. Allah Resulü ile savaşanların bu savaşı kaybettiğini bu meydan ortaya koyuyor diyen Göktaş şunları söyledi: “Bu manzara göstermiştir ki Hz. Peygamberle savaşanlar kaybetmiştir. Uhud Savaşı’nda da Allah’ın Resulü’nü öldürmek isteyenler vardı. Ama Resulullah’ın önünde siper olup onu koruyanlar da vardı. İşte sizler Resulullah’a saldıranların önünde set olanlarsınız. İşte 100 yıldan beri bu coğrafyada Muhammedî Sevdaya hücum edenler kaybetmişlerdir. Bu muhteşem manzara bunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu coğrafyaya 90 yıldan bu yana dayatılan zalimlik, diktatörlük, faşistlik kaybetmiştir. Bundan sonra Diyarbakır denilince Muhammedî Sevda akla gelecek. Artık Muhammedî Sevda meydanlara, sokaklara, caddelere taşmıştır.”

DİYARBAKIR’DA TARİH YAZILIYOR

“Bugün Diyarbakır’da bir tarih yazılıyor” diyen Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan 85 yıl önce canını Allah’a adayan Şeyh Said Hazretleri ve arkadaşları beraber bu meydanı görsün Allah’ım… Onları bu meydandan haberdar eyle Allah’ım… Onlar kabirlerinde rahat uyusunlar Allah’ım… Bu meydan gösteriyor ki Allah ve Resulü ile savaşanlar kaybetmiştir. Her türlü küfür kaybetmiştir. Onun için bundan sonra Diyarbakır denilince sadece akla Muhammedî sevda gelecek. Muhammedî Sevda denilince sadece camiler akla gelmeyecek, nurlu yüzlü dede ve nineler akla gelmeyecek. Muhammedî Sevda denilince, Diyarbakır’daki yedi yaşındaki kız çocuklarımız akla gelecek, yiğitlerimiz akla gelecek. Bugün tarih yazılıyor. Göreceksiniz, yeter ki sabredin. Gördüğünüz zulümlere nasıl sabrettiniz ise buna da sabredin.”

PEYGEMBER SEVDASI DİCLE’DE

Dicle – Diyarbakır il ve ilçelerinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliklerinin bir başka adresi de Dicle oldu. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organize ettiği programa halk yoğun ilgi gösterdi. Mevlidin okunmasının ardından, programa konuşmacı olarak katılan Molla Celal Bozdaş, Zazaca "Ey kardeşler, ey bacılar hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, Peygamberimizin merhametine değinerek, “Bizim Peygamberimiz insanlığın kurtuluşu için çalışan, bu yolda nice sıkıntı ve çile çeken merhamet Peygamberiydi. O Peygamber ki insanlığın karanlıktan aydınlığa çıkması için, ebedi olarak kurtulması için çalışmış ve nice zahmet çekmiş ama davasından asla taviz vermemiştir” dedi.

Daha sonra söz alan Mehmed Göktaş Hoca, Allah’a hamd Peygambere salât ve selam ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Meydanlarda bir Peygamber Sevdası başını almış gidiyor. Bir sel gibi bütün Türkiye’ye dağılıyor. Peygamber Sevdalıları o kadar çoğaldı ki artık isteklerine yetemez olduk.”

Etkinlik salâvat ve tekbirler eşliğinde Bingöl İlahi Grubu, Vuslat İlahi Grubu, Kız Çocuk İlahi Gruplarının seslendirdikleri ilahilerle ve Hasan Narçiçek`in yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.

ILICALAR BELDESİNDE DİLLERDEN SALÂVATLAR DÜŞMEDİ / BİNGÖL

Ilıcalar - Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organize ettiği “Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav)” isimli “Kutlu Doğum” programı Sev-Kar Dinlenme Tesisleri’nde yapıldı. Kutlu Doğum programına genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce Peygamber aşığı katıldı. Program, Metin Günay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürtçe Mevlidin okunmasıyla devam eden programda salâvatların susmadığı gözlendi. Efendimize atfen okunan şiir ve seslendirilen ilahiler, duygulu anlar yaşattı. Kutlu Doğum Programında saatlerce salâvatlar, tekbirler dillerden düşmedi. Programa konuşmacı olarak katılan İnzar Dergisi yazarlarından İbrahim Dağılma, yaptığı konuşmasında Peygamber Efendimizin hayatından kestiler sundu.

Grup Selam’ın seslendirdiği ilahilerden sonra kürsüye çıkan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Bingöl Şube Başkanı araştırmacı yazar Mehmet Şenlik Hoca, Peygamberimizin güzel ahlakından kesitler sunarak, İslam davasının temel taşlarının kadınlar olduğunu söyledi. Bir insanın bir konuda örnek olabileceğini ifade eden Şenlik Hoca, Allah Resulü’nün her konuda örnek olduğunu vurgulayarak, “Peygamber Efendimiz çok zorluklar ve meşakkatler yaşadı. Bütün bu zorluk meşakkatler ile bu davayı bizlere bıraktı. Onun gibi, onun tabir ettiği şekilde bu davayı sürdürebilir ve bu sınavdan geçebiliriz” dedi. Programda, Grup Selam’ın okuduğu ilahilerle coşkulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Ebrar Bünül’ün Peygamber Efendimiz ile ilgili okuduğu şiir, davetlilerin duygulu anlar yaşamasına vesile oldu. Etkinlik esnasında Sev-Kar Dinlenme Tesisleri idarecileri, Peygamber aşığı davetlilere çiğköfte dağıttı. Program Hanefi Çiftçi’nin okuduğu dua ile son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir