• DOLAR 32.597
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.712
  • ...
"Van belediyecilik hizmeti değil kan ve gözyaşı hizmeti alıyordu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DAP idaresi ve Samsun Belediyesi'nin katkılarıyla Tuşba İlçesi Van Gölü kıyısında yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Parkı ve çok amaçlı konferans salonu törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe yaptı. Özgökçe yapılan sünnet programıyla binlerce çocuğun sünnet edildiğini söyledi.

"Van'da yerel yönetim anlamında çok önemli çalışmalar yapılıyor"

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Murat Zorluoğlu, Van'da son 2 yıl içeresinde çok büyük değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkat çekti.

Birkaç yıldır Van'a gelmeyenlerin geldiklerinde bunu fark ettiğine dikkat çeken Vali Zorluoğlu, "Çok büyük bir bölümü de eminim sayın milletvekillerimize ve diğer yöneticilerimize bunu söylüyor, takdirlerini ve teşekkürlerini sunuyorlar. Hakikaten son birkaç yıldır Van'da yerel yönetim anlamında çok önemli çalışmalar yapılıyor. Uzun bir süreden beri belki 8-10 yıldır Van halkının unuttuğu ve adeta özlemle, hasretle beklediği gerçek belediye hizmetlerini sizlerle buluşturmaya gayret gösteriyoruz. Edremit'ten, İpekyolu, Tuşba'ya hakikaten gerek sahil boyunda, diğer yollarda, caddelerde, hakikaten çok güzel projeler kısa zamanda hayata geçirildi." dedi.

"Kendilerini çevreci ilan eden belediye yönetimi tarafından Van çok ihmal edildi"

Büyükşehir Belediyesince yapılan hizmetleri anlatan Vali Zorluoğlu, "2016 yılı belediye bütçesinin yüzde 30'u yatırım hizmetleri için harcanmış. Yüzde 70'i cari harcama dediğiniz personel ve benzeri işlere harcanmış. 2016 yılı sonunda belediyeyi devraldığımızda devlet olarak, hükümet ve kayyum olarak 2017 yılı sonuna geldiğimizde Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin yüzde 60'ı yatırıma harcanmış, yüzde 40'ı diğer masraflara harcanmış. Yani sadece 1 yılda Van halkına belediye hizmetlerinde oransal olarak 2 kat, miktar olarak çok fazla pay ayrıldı. Bunlar hizmete dönüştü. Şu ana kadar 2017-2018 yılında bin 500 kilometre asfalt yol yaptık. Bunun çok büyük bölümü sıcak asfalt. Büyük parklar caddeler yaptık. Van'ın 100. yılında İskele Caddesi ışı ışıl cazibe merkezi haline geldi. Çalışmalar sürüyor. Tadilat tamamlandığında Cumhuriyet Caddesi, Sıhke Caddesi, Maraş ve 2 Nisan Caddesi'nden sonra Van'ın yeni bir prestij caddesi olacak. Buna benzer hizmetler yapıldı. Van, kendilerini çevreci ilan eden belediye yönetimi tarafından esasında çok ihmal edildi. Van'ın, İpekyolu'nun, Tuşba'nın kanalizasyonun büyük bir bölümü Van Denizi'ne gidiyor. Bunun önüne geçmek için hükümetimizin, milletvekillerimizin desteğiyle yeni bir atık su tesisinin projesini tamamladık, ihalesini yaptık ve bununla ilgili sözleşme yapıldı. İnşaatı devam ediyor. İnşallah tamamlandığında, Van'ın en önemli değeri olan Van denizi kirlenmeyecek" şeklinde konuştu.

"Van'a gönderilen kaynaklar neden hizmete dönüştürülmedi"

Van halkının hizmetin en güzeline layık olduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, "Elbette bu güzel hizmetleri sizlerle buluşturmak biz belediye başkanlarının, valilerin, kaymakamların görevi. Sizler hizmetlerin en güzeline layıksınız. Biz bunları yapmak zorundayız. Ama şu soruyu sormanızı isterim. Son 10 yıldır aynı miktarda kaynak geliyor. Hükümet bütün belediyelere nüfusa göre para gönderiyor. Peki, son 2 yıl içerisinde bu kadar büyük belediye hizmetleri yapılabiliyorken, ondan önceki 8-10 yılda hizmetler neden yapılmadı? Van'a gönderilen kaynaklar neden hizmete dönüştürülmedi. Bu kaynaklar nereye harcandı. Bu soruları kendinize sorunuz. Bu soruların cevabını verdiğinizde eminim bundan sonra ideolojik belediyecilik anlayışına değil, hizmet belediyeciliğine ve gönüllere dokunan belediye hizmetlerine destek vereceksiniz. Aramızda Samsun'un Türkiye'nin efsane belediye başkanlarından Yusuf Ziya Yılmaz var. Bu parkı ve içerisinde bir konferans salonu kazandırdılar. Gevaş'ta meydan düzenlemelerine çok büyük destek verdiler. Zaten kendisi bir Van sevdalısıdır. İnşallah Van'a özel destekleri devam edecek. İnşallah bu yeni hizmetleriniz unutulmazlar arasına girecek." şeklinde konuştu.

"Van'ın belediyecilik hizmetinde kan ve gözyaşı vardı"

Tuşba belediye başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı konuşmasında HDP'li belediyeleri sert bir dille eleştirerek, "Bizden önce burada belediyecilik yapıyorum diye gezinen, dolaşan birilerinin bizlere bırakmış olduğu çöplükten, çukurdan, çamurdan geçilmeyen bir şehri, 4 yılda kıt imkanlarla 40 yıllık hizmetlerle buluşturduk. Daima sırtımızı döndüğümüz Van Denizi'ne hamdolsun artık 15 Temmuz Şehitler Parkımızla yüzümüzü dönüyoruz. Eskiden burası çamurdan geçilmiyordu. Bataklık bir durumdaydı ama hamdolsun biz 2014 yılında kalkınma ajansımıza bir fizibilite projesi sunduk. Bu proje çerçevesinde acaba burayı ıslah edebilir miyiz? diye bir proje hazırladık ve projemizi DAP Başkanlığına sunduk. Bu bataklıklar, bu çukurlar; çukur zihniyetine sahip olan, 11 aylık bebeği anne kucağında öldüren zihniyete karşı hamdolsun bizler, çalışmalarımızla milletin parasını, halkın parasını halka kullandık. Bundan sonra Allah'ın izniyle terör örgütüne, teröre destek olarak bir tek kuruş gitmiyor, gitmeyecek. Bizden önce de belediyeler vardı. Maalesef bu belediyeler tarafından genel merkezden, Ankara'dan gönderilen paralar, insanlara kurşun olarak dönüyordu ama Allah'a hamdolsun bugün halkın parası, halka kullanıldığında nasıl büyük projeler ortaya çıkıyor. Bu en önemli örneklerdendir. Bizden önceki belediyeler bu halka sadece gözyaşı, kan, nefret bıraktı ama biz, hizmet hizmet dedik ve hizmeti ayaklarınıza getirdik" dedi.

Samsun Ak Parti Millet Vekili Yusuf Ziya Yılmaz, Van'ın daha önceden belediyecilik hizmetinden mahrum kaldığını hizmet yerine kan ve gözyaşı üreten ve insanlara eziyet eden bir belediyeciliğin hâkim olduğunu söyledi.

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda gerçekleşen programa Van Valisi ve Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Samsun Ak Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Cumhuriyet Başsavcı İbrahim Keskin, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve ve kurum amirleri katıldı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir