• DOLAR 32.524
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.675
  • ...
Adana`da "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, Adana'da 2 haftalık namaz eğitimi alan yaklaşık bin çocuğa teşekkür sertifikası verildi. Adana Merkez Park'ta düzenlenen sertifika törenine katılan çocuklara, namazın dinimiz açısından önemi anlatıldı, 5 vakit namaz kılmaları tavsiye edildi.

Sertifika töreni öncesi Sabancı Merkez Camii'nde ikindi namazı kılan çocuklar, daha sonra etkinliğin yapılacağı Adana Merkez Park'a ellerinde "Gözümün Nuru Namaz" yazılı pankartla yürüdüler. "Namaz Dinin Direğidir, Gözümün Nuru Namaz" şeklinde slogan atan çocuklara, Merkez Parktaki vatandaşların tebessüm ve alkışlarla destek olması dikkat çekti.

Sunuculuğunu Mustafa Çiçek'in yaptığı program, Gözümün Nuru Namaz organizasyonunda Kur'an okuma birincisi olan Yusuf Gündüz'ün tilavetiyle başladı. Ardından Kur'an Nesli Platformu Adana Koordinatörü Fethullah Beyazçiçek'in açılış ve selamlama konuşması ile devam etti. 

Platform olarak "Ağustos Ayını Namaz Ayı" olarak ilan ettiklerini ifade eden Beyazçiçek, ülke genelinde çocuk ve gençlere namaz şuuru kazandırmak amacıyla programlar düzenlediklerini belirtti. Namaz Ayı etkinlikleri kapsamında birçok ilde, "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla çocuklara namaz eğitimi verildiğini dile getiren Beyazçiçek, bu kapsamda Adana'da da yaklaşık bin çocuğa 2 hafta boyunca namaz eğitimi verildiğini söyledi. Beyazçiçek, namaz etkinliğine katılan çocuklar ile eğitimlere destek veren hocalara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) üyesi Orhan Erkuş da, namazın önemini anlattı. Namazın insanların yaratılış gayesi olduğunu belirten Erkuş, "Biz Müslümanlar, namaza muhtacız, namaz olmazsa yaşayamayız. Peygamberimiz (sav) 'Namaz gözümün nurudur' buyuruyor. Eğer biz hayatımızdan namazı çeker alırsak vallahi nursuz kalırız. Allah muhafaza, Müslümanların cennete kavuştukları o günde biz katiyen cenneti göremeyiz. Rabbim o gün cenneti gören kullarından eylesin" diyerek namazın kurtuluş reçetesi olduğunu ifade etti. 

Namazın dinin direği olduğunu hatırlatan Erkuş, namaz kılan bir nesil için çaba harcanması gerektiğini belirtti. Bu noktada Kur'an Nesli Platformunun Namaz Eğitimi programının önemli olduğuna işaret eden Erkuş, bu tür organizasyonların desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından namazın önemiyle ilgili tiyatro gösterimi yapıldı. Daha sonra sahneye gelen kız ve erkek çocuklar; namazla ilgili ayet, hadisler okudu, ilahi ve şiirler seslendirdiler.

Programın son bölümünde ise Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen 2 haftalık Namaz eğitimine katılan kız ve erkek öğrencilere,  teşekkür sertifikaları takdim edildi. Yapılan kapanış duasının ardından program sona erdi. (İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir