• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Mahalleli kadınlar sık sık kazaların yaşandığı yolu trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçe merkezi girişi, Diyarbakır-Mardin Yolu üzerinde meydana gelen ölümlü kazalar mahalleliyi ayağı kaldırdı. Okulların açılması ile üst geçit ve trafik ışığının olmadığı ana yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışan öğrencilerin yaşanabilecek kazalar öncesi tepki olarak mahalleli kadınlar Diyarbakır-Mardin Yolu'nu araç trafiğine kapattı. Yaşanan ölümlü kazaların önüne geçilmesi için yayaların kullandığı yere ya üst geçit ya da trafik ışığı yapılmasını talep ediyorlar.

Çocukların günde en az 4 defa yoldan karşıdan karşıya geçerek okula gitmek zorunda kaldıklarını belirten Hamide Yılmaz, "Biz buraya bir üst geçit yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımız günde en az 4 defa bu yoldan karşıdan karşıya geçerek okula gidiyor. Bizler de onlarla perişan oluyoruz. Bize de yazıktır. Bu yolda sürekli kazalar yaşanıyor. Bizler çocuklarımızın bu yoldan gidip gelmesini istemiyoruz." dedi.

Araçların yoldan çok süratli gidip geldiklerini belirten Emine Akar, "Bizler buraya üst geçit yapılmasını, yoksa çocuklarımız araçlarda altında ezilecek. Araçlarda bu yoldan öyle bir süratle geçiyor ki insanlar korkudan ürperiyor." dedi.

Öğrencilerin kullandığı yolda sürekli kazaların yaşandığını ifade eden Adul Arınç, "Çocuklarımız sabah okula gidince onları karşıya geçiriyoruz. Öğlen eve geldiklerinde onları almaya gidiyoruz, öğlen gidince yine onları götürüyoruz. Okul dağılışı vaktinde yine onlar almaya gidiyoruz. 4-5 torunum okula gitmek için bu yolu kullanıyor. 5-6 kişi bu yoldan karşıdan karşıya geçtiği esnada araç altında kaldı. Bu yolda ya üst geçit, trafik ışığı yapılsın ya da öğrencilere servis verilsin. Ya da okulda öğrencilere öğle yemeği verilsin, günde bir defa öğrencileri götürüp getirelim." şeklinde konuştu. (Vedat Aydın-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir